İlişkilerde kanser etkisi yaratıyor !

İlişkilerde kanser etkisi yaratıyor !
Güncelleme:

Harika bir ilişkimiz var, hiç kavga etmiyoruz diye düşünüyor olabilirsiniz ama..

Harika bir ilişkimiz var, hiç kavga etmiyoruz diye düşünüyor olabilirsiniz. Eğer ki eve geldiğinizde herkes kendi dünyasında ise, gününüzün nasıl geçtiği hakkında sohbet etmiyorsanız, televizyon başrolde ise tehlike çanları çalmaya başlamış demektir.

Tutkulu aşklarda tartışmalar da kaçınılmazdır. Karşılıklı paylaşım arttıkça, fikir ayrılıklarının doğması çok doğal. Partnerinizle aranızdaki problemleri çözmek yerine sorunları görmezlikten gelip kendi dünyanıza yönelirseniz farkında olmadan ayrılığın temellerini hazırlarsınız. Zamanla aynı evin içinde 2 yabancı haline geldiğinizde ortada tartışmayı ve çözmeyi gerektirecek bir sorun dahi olmadığı için ayrılık kaçınılmaz son olarak karşınıza çıkar.

Sağlıklı bir ilişkide eşler birbirlerinin düşüncelerini, davranışlarını önemser, yapılanlara karşı tepkisiz kalmaz. O eve geç geldiğinde ya da söz verdiği halde istediğiniz program uygulanmadığında anlayışlı davranmak adına tepkisiz kalmayın, size karşı daha özenli olması konusunda onu uyarın. Tepkisiz kalmak zamanla umursamazlığa ve iletişim kopukluğuna yol açar.

Tepkinizi belli ederken ise kavgacı ve hırçın bir tutum sergilemek yerine yapıcı olun. Eşinizin davranışlarının sizin üzerinizdeki duygusal etkilerinden bahsedin, sizinle empati kurmasını sağlayın. Onun hareketlerinin üzerinizdeki etkisini anlatmanız aslında onu ne kadar önemsediğinizi gösterir ve sizin dünyanızdaki yerinin büyüklüğüne işaret eder.

Duygularınızı ifade ederken genellemelerden kaçının, hep böyle yapıyorsun ya da sen zaten her zaman böylesin diyerek konuyu çözümsüz bir noktaya getirmeyin. Partnerinizle konuyu tartışırken geçmişten ve yapılan diğer hatalardan bahsetmeniz size çok az fayda sağlayacağı gibi karşı tarafta ne yaparsa yapsın kendini değiştiremeyeceği izlenimi yaratır. Ona ilk tanıştığınızda bu şekilde olmadığını hatırlatın ve aşık olduğunuz adamı geri getirebileceğini gösterin.

mymacchiato