İlişkinize iş hayatından tavsiyeler

İlişkinize iş hayatından tavsiyeler
Güncelleme:

İş hayatında başarıya götüren hareketleri lişkinize de uygulayabilirsiniz.

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

İş hayatında olumlu sonuç aldığımız hareketleri aslında ilişkinize de uygulayabilirsiniz. Şöyle bir geriye gidip düşününce iş yerinde sergilediğiniz tavırlar pekala özel hayatınızda işinize yarar. Bunlardan bazıları:

1. Konuşmadan önce iyi düşünün ve söylemek istediklerinizde net olun. Özellikle Türk insanı soyut kavramlarla sorun yaşayan bir toplumdur, somut olun.

2. Bir memnuniyetsizlik anında olayın içine başka geçmiş dertleri eklemeyin. Bu karşınızdakini yorar ve sabrını taşırabilir.

3. Empati yaptığınızı kısa cümlelerle ona belirtin. ‘’Seni anlıyorum. Ben de böyle hissetmiştim ama sonra xxx’in daha doğru olduğunu anladım’’ tarzında konuşmak ikna edici olur.

4. Eleştiri alma konusunda açık olun ve bazen taşın altına elinizi sokun.

5. Konuşma tonu çok önemlidir buna siz de mutlaka dikkat edin.

6. Havanız olsun.  Sizi iyi yansıtan bir giyecek ve kibar sözler onun gözünde sizi bir adım öteye taşır. Paralel tavırlarla desteklenen klas duruş her zaman saygı görür.

7. Azı garanti verip daha fazlasını verin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.