İlk randevuda yapılan 5 büyük hata

İlk randevuda yapılan 5 büyük hata
Güncelleme:

Flört dönemini başlamadan bitirmek istemiyorsanız bu hataları yapmamaya özen gösterin.

Kadın-erkek ilişkilerinde ilk buluşma çok büyük önem taşıyor. Ancak flört döneminin başlayıp başlamayacağına karar verilebilecek ilk tanışmada bazı hatalar da yapılıyor. Amerikalı araştırmacılar binlerce genç ile görüşüp ilk buluşmada yapılan beş önemli hatayı saptadılar. İşte sık yapılan beş hata...  

1- BAŞKASI OLMA KENDİN OL! 

Anneler, her zaman kızlarını uyarırlar: \'Kendini olduğundan başka türlü gösterme. Her zaman kendin ol.\' Onların bu öğüdünü kaç kişi ciddiye alır, onu bilemeyiz. İlk kez buluştuğunuz genç adama bambaşka biriymiş gibi görünmeye çalışırsanız, gerçekleri gizlemek size pahalıya mal olabilir. Buluştuğunuz kişi sizin gerçek kişiliğinizi, gerçek özelliklerinizi öğrenmeli ve kararını buna göre vermeli. 

2- ESKİ DEFTERLERİ AÇMAYIN 

İlk buluşmada yaşam öykünüzü ayrıntılarıyla anlatmanız gerekmez. Eski flörtlerinizle olan ilişkilerinizi sıralamanıza hiç gerek yok. Eğer o kişilerden övgüyle söz ederseniz, karşı tarafta kuşku yaratırsınız. İlk buluşmada özel anılardan, eski ilişkilerden söz etmek hata olur. 

3- ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURMAZ 

İlk buluşma size karşı cinsten birini yakından tanıma fırsatını verecek. Bir kafede barda, ya da lokantada buluşacaksınız. Karşınızdaki kişiyle daha rahat konuşabilmek, çekingenliğinizi gizlemek için alkollü içeceklerden yardım beklemeyin. Telaş ve heyecan içinde durmadan kadehleri boşaltırsanız, biraz sonra konuşacak haliniz kalmaz. İçkiyle cesaret kazanmak, karşınızdaki kişi üzerinde olumsuz bir etki yaratır. 

4- SEKS KONULARINA GİRMEYİN 

İlk buluşmada, karşınızdaki kişi üzerinde olumlu bir etki yaratmak istiyorsanız, seks konusuna ilişkin düşüncelerinizi açıklamayın. Yeni tanıştığınız kişi, sizin özelliklerinizi merak etmeyi ve de sizinle daha samimi olmak için sabırsızlanmalı. İlk buluşmada seks ilişkilerinden söz etmeye başlarsanız, buluşmanın sihri bozulur.

5- BOŞA KÜREK ÇEKMEYİN

İlk buluşmanın ilk dakikalarında bu buluşmadan bir sonuç çıkmayacağını, karşınızdaki kişiyle hiçbir konuda anlaşamayacağı-nızı anladınız diyelim. Her şeye rağmen insanüstü çaba harcayarak başlamadan bitmeye mahkum olan bu ilişkiyi sürdürmeye çalışmak yanlış. Eğer kendinizi fazla zorlarsanız, ilerde kendinizden nefret edeceksiniz. Önemli olan iki insanın kimyasının birbirine uymasıdır. Eğer bu sağlanamıyorsa, ısrar etmenin anlamı yoktur.