Kavgalar analog, ayrılıklar dijital!

Kavgalar analog, ayrılıklar dijital!
Güncelleme:

eÇift’in ''Dijital çağda Aşk'' üzerine yaptığı araştırmaya göre Facebook profiliniz inceleme altında...

5 milyondan fazla üyesiyle Türkiye’nin önde gelen ‘ciddi ilişki ve evlilik’ sitelerinden biri olan eÇift, ‘Dijital çağda aşk’ konulu bir araştırma gerçekleştirdi. eÇift’in Türkiye genelinde gerçekleştirdiği ankete yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Facebook’taki profiliniz yeni tanıştığınız biri için hala en önemli referans!

Yeni tanıştığınız birini İnternet üzerinden araştırır mısınız yoksa hiç bakmam kendim tanırım mı dersiniz sorusuna, araştırmaya katılanların %62’si İnternet üzerinden araştırırım derken %38’i araştırmam, kendim tanımaya çalışırım dedi. Biriyle tanıştığınızda ilk hangi sosyal medya hesabına bakarsınız sorusuna ankete katılanların %85’i Facebook derken %9’u Instagram,%4’ü Linkedin, %2’si ise Twitter dedi. Çıkan sonuca göre, Facebook profilinizdeki fotoğraflardan, paylaşımlarınıza, ortak arkadaşlarınızdan ilgili alanlarınıza kadar tüm bilgiler potansiyel sevgiliniz tarafından inceleniyor!

Günümüzde kavgalar analog, ayrılıklar dijital!

Sevgilinizle kavga ettiğinize kendinizi nasıl ifade etmeye çalışırsınız diye sorulduğunda katılımcıların %77’si yüz yüze dedi. Aklıma geleni telefonumdan sms atarım diyenler %11 ile ikinci sırada yer alırken, telefonda konuşarak derdimi anlatırım diyenler %9, uzun bir e-posta atarım diyenler ise katılımcıların sadece %3’üydü. Kavga ya da ayrılıkta ilk sosyal medya hareketiniz ne olur diye sorulduğunda eÇift üyelerinin %46’sı ‘onu hemen arkadaşlıktan çıkarmak’ dedi. Katılımcıların %22’si sosyal medya hesaplarımdan onu engellemek derken %18’i ilişki durumunu değiştirmek, %14’ü fotoğraflarını silmek dedi. Yaşadığımız dijital çağda aşk ve ilişkiler de eş zamanlı dijital dünyada da yaşanıyor ve güncelleniyor!

Teknoloji günümüz ilişkilerini negatif etkiliyor

Sizce sosyal medya ve teknoloji günümüz ilişkilerini pozitif mi negatif mi etkiliyor diye sorulduğunda ankete katılanların %64’ü ilişkilerinin negatif etkilediğini söylerken, %36’sı sosyal medya ve teknolojinin pozitif bir etkisi olduğunu söyledi.

Sevgilinizin sosyal medya hesaplarına gizlice girer miydiniz diye sorulduğunda ise %65’i hayır derken, %35’i evet tedbiri elden bırakmamak lazım ya da sadece şüphe duyunca sosyal medya hesaplarına bakarım dedi. Teknoloji ve sosyal medya aracılığıyla sevgilinizle 7/24 sürekli iletişimde olmaktan mutlu musunuz sorusuna ise ankete katılanların %40’ı bundan rahatsız olduğunu belirtti.

Aşkta dijital devrim yaşıyoruz

eÇift Pazarlama Direktörü Seda Dağaşan: “Yeni bir ilişkiye dijital ortamda başlayıp, dijital küsen ve barışan sayısı her geçen gün biraz daha artıyor.Bu nedenle ‘Aşk ve ilişkiler’ gibi kavramalarda da bir evrimleşme süreci gözlemiyoruz. Geçmişte analog aşklar yaşanırdı, şimdi ise aşklar arkadaşlık sitelerinde farklı şehir hatta ülkelerden kişilerin iki ekran karşısında online iletişime geçmesi olarak evrimleşti. İkili ilişki iletişiminde şüphesiz bir bilinç değişimi yaşanıyor. En önemli dönüm noktası sosyal medya kanalları ve arkadaşlık sitelerinin büyük bir ivme ile artması.” dedi.