Kırık bir kalbi iyileştirmenin 3 kolay yolu

Kırık bir kalbi iyileştirmenin 3 kolay yolu
Güncelleme:

Hiç iyileşmeyecekmiş gibi gelen kırık kalbi de iyileştirmenin yolları var.

Kırık bir kalp hiç iyileşmeyecekmiş gibi gelir. Ancak depresyon içinde boğulmamak ve özgüveninizi kaybetmemek için kendinizi yeniden inşa etmeye odaklanmak zorundasınız. İçinizde kızgınlık ve her şeyin alt üst olduğu duygusuyla yola çıksanız da güçlü olmak ve kırık bir kalbi iyileştirmek için kimi yollar da var. Duygularınızı asla inkar etmemelisiniz. Hayatınızın kontrolünü elinize alma zamanıdır!

1. Bir birey olarak büyümeniz için kendinize doğru soruları sorun

Bir ayrılığın sebebi çeşit çeşit olabilir. Kendi durumunuza objektif olarak yaklaşmak acınızın ve sebep olduğu yalnızlığın üstesinden gelmek için yardımcı olabilir. Hata genellikle tek taraftadır. Kendinizi kırılmış, aldatılmış, terk dilmiş hissedersiniz ama bu duygular kadar güçlü olan gerçekleri görmemezlikten de gelemezsiniz. Hata sizde değilse bile utancın bir kısmını üstlenirsiniz. Gerçekleri incelemek, ne kadar tatsız olursa olsun, kendi hatalarınızı da gözler önüne serecek ve dolayısı ile gelecekte tekrarlamanızı engelleyecektir. Ayrıca bir ilişkide ne aradığınızı anlamanızda yardımcı olur: eski sevgilinizle neden yürümediğini anlamak, potansiyel sevgili adaylarınızı değerlendirirken sizi yönlendirecektir. Suçluluk hissetmek doğaldır ama eski sevgilinizle her şeyin tozpembe olduğu yanılgısına düşmek ya da her şeyi eskisi gibi kabul etmeye hazır olduğunuzu düşünmek de yersiz olur. Üstelik bu iyileşme sürecini engeller ve gerçek amacınızdan uzaklaştırır; bu bozgundan kurtulmak…

2. Kendinizi yeniden keşfedin

Kendinizi televizyonun önüne ya da evinize hapsetmeyin! Eğer hayatın mutsuzluk ve adaletsizliğine odaklanırsanız, kendi kendinize işkence yapmaktan öteye gidemezsiniz. Maalesef piyasada kırık kalpler için bir ilaç yok. Ama eğer bir şeyleri düzeltmek için motive olursanız, kesinlikle düzeltirsiniz. Gerçekçi olma zamanı: ayrılık, ne kadar küçük olursa olsun, hayatınızda bir dönüm noktasıdır. Hayatınızda değişiklik yapmak için daha iyi bir tetik olabilir mi? Kendinizi keşfetmek için özgürsünüz. Durumu daha iyiye yönelmek için bir katalizör olarak değerlendirin. Yeni bir görünüm, yeni bir ilgi alanı, yeni bir iş…Aktif olun, yeni hobiler edinin, farklı yerlere gidin, yeni insanlarla tanışın! Yola devam edebilmek ve onu arkanızda bırakabilmek için değişiklikler yapmalısınız. Eski sevgilinizin olduğunuzu düşündüğünden daha iyi olduğunuzu kendinize kanıtlayın!

3. Yeni hedefleri olan yeni bir insan

Yeni hedefler belirleyin, yeni bir lisan öğrenmek, doktora yapmak, motosiklet ehliyeti alın ya da gerçekten yapmak istediğiniz mesleğe yönelin. Oturup durmayın arkadaşlarınızla takılın, ailenizi ziyaret edin, ilişkiniz varken zaman ayıramadığınız için yapamadığınız ama yapmak istediğiniz şeylere yönelin. Seyahat edin, spor yapın, konserlere gidin… Kalp kırıklığı atlatması zor bir durumdur ama ummadığınız şekillerde size yardımcı olabilir. Bencilce, söyleyebiliriz ki, haytaınızdaki en önemli insana odaklanmanızı sağlar: Kendinize!

Aşk bencildir, ironik olarak paylaşmaya dayanıyor olsa da. Öyleyse daha iyi hissetmeyi istemekte bir sıkıntı olmamalı ya da durumun üstesinden gelmek istemenin. Aslında, iyileşmelisiniz, sadece etrafınızda sizinle zaman geçirmek isteyenlerin hayrına bile olsa. Eğer duruma tarafsız bakarsanız, ayrılıklar kişisel gelişim ve pozitif değişiklikler için bir fırsattır. Kötü hisler içinde boğulmaktansa onlarla başa çıkabilmek, uzun vadede daha mutlu olmanıza sebep olacaktır. Kendinize güvenin, güçlü kalın! Hak ettiğinizi alacaksınız.

HT Hayat