Kusursuz kadın, erkeği tembelleştiriyor !

Kusursuz kadın, erkeği tembelleştiriyor !
Güncelleme:

Belki de ona daha fazla iş yaptırmanın zamanı gelmiştir...

Her şeyin mükemmel olmasını istediğinizi biliyoruz. Ama eşinizin daha fazla sorumluluk almasını ve bütün yükün sizin omuzlarınızda olmamasını istiyorsanız, ipleri elinizden biraz da olsa bırakmalısınız.

Lowa State Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda; kadınlar, kimsenin onay vermediği konularda idari kararlar alırken, daha fazla enerji harcadığı belirlendi.

Çünkü genellikle erkekler fark etmeden neyin temizlenmesi, neyin tamir edilmesi ve neyin planlanması gerektiğini kadınlar görüyor ve işlerini daha düzgün yapabilmek için daha çok çaba gösteriyor. Bu arada erkekler ise işi daha ağırdan almayı tercih ediyor.

Princeton Üniversitesi araştırmasına göre; bir gün içinde erkekler, eğlenceye kadınlardan 90 dakika daha fazla zaman harcıyor. Pensilvanya Üniversitesi araştırmaları da erkeklerin seks konusunda kadınlardan daha mutlu olduğunu doğruluyor.

'Stop Spoiling That Man' (Şu Adamı Şımartmayı Kesin) kitabının yazarı Psikolog John Arden, kadınların genellikle partnerleri onları sadece izlerken; kendilerinin daha çok koşuşturmasından şikayetçi olduklarını belirtiyor. Bu, erkek arkadaşınıza yaptığınız ikinci akşam yemeğinden ya da ilk hafta sonu tatili planınızdan sonra başlayan bir döngü.

'Meeting Your Match' (Eşinizle Tanışma) kitabının yazarı Jackie Black ise ilişkide bir kişi daha fazla görev almaya başladığı zaman, çiftler aktifleşme davranışıyla birbirlerine bağlanıp, otomatikman partnerlerden birinin pasifize olmasına neden olur diyor ve ilave ediyor: "Kadınlar genelde daha aktif, çünkü ihtiyaçlarının tamamen karşılanabileceğine ya inanmıyor ya da güvenmiyorlar."

Döngüyü kırmanın tek yolu: Her şeyi kendiniz yapmaktan vazgeçin! İşte birlikte olduğunuz erkeğe daha fazla sorumluluk yükleyebilmeniz için bir kaç tavsiye; böylece siz de biraz rahatlayabilirsiniz.

Çiftli randevular

'The Female Brain' (Kadın Beyni) kitabının yazarı Louann Brizendin’e göre bunu yapmanın nedeni; kadınların arkadaşlarıyla beraber vakit geçirmekten çok keyif alması. Çünkü sohbet, beynimizdeki mutluluk merkezini harekete geçirip, dopaminle oksitosin hormonu salınımını tetikliyor. Bu, sekse verdiğimiz beyinsel tepkiden biraz farklı...

Erkekler neden yapmaz? Manchester Üniversitesi’nin 2007 yılında yaptığı araştırma sonucuna göre; erkekler, bu konuda kadınlardan daha hesapçı. Bunda testosteron hormonunu suçlayabilirsiniz. Çünkü bu yüksek seviyeli hormon, erkekleri duygusal destek arayan bir varlıktan çok; rekabetçi bir varlığa dönüştürüyor.

Çözüm nedir: 'Trading Places' (Yerleri Değiştirmek) kitabının yazarı Les Parrot bir çözüm yaratın; örneğin testosteronu dizginlemek için arkadaşlarla yapılabilecek rekabete dayalı aktiviteler bulun diyor. Bir sonraki davetinizde herkesi atış havuzunun etrafına toplayın, tenis oynayın ya da evde bir poker masası oluşturun. Partneriniz çok geçmeden çiftli buluşmalar için size yalvarmaya başlayacak.

Alan koruma

Dışarı adımınızı attığınız an, yabani otları ve yere düşmüş çiçekleri erkeğinizden önce fark edersiniz. Yapılan çeşitli araştırmalar ve testler, yeri değiştirilen veya değişen nesneleri fark etme konusunda, kadınların erkeklerden daha yüksek bir performans sergilediğini gösteriyor.

Erkekler neden yapmaz? Les Parrot, baştan beri erkekler, çevrelerine karşı daha az duyarlıdır diyor ve hemen bir yanlış anlamayı düzeltiyor: "Erkeğiniz, yerdeki yaprakları görmezden gelmiyor; onları gerçekten görmüyor."

Çözüm nedir: 'Marriage, a History' (Evlilik, bir Tarih) kitabının yazarı Stephanie Cootz, eğer çevreniz bir stres kaynağıysa, etrafınıza tekrar bakmanızın zamanı gelmiştir diyor. O halde ya komşularınızı etkileme baskısından kurtulun ya da annenizin standartlarıyla yaşayın. Belki egzotik çiçeklerinizi solmayan çalılar ya da bir parça çimenle değiştirmenin zamanı gelmiştir. ‘The Lazy Husband’ (Tembel Koca) kitabının yazarı Joshua Coleman, ebetteki her yeşil şey, bakım gerektirir. İşte bu yüzden zeki kadınlar, güç gerektiren işleri erkeklere verirler diyor.

Erkekler, kendilerini hareket halinde görmek için sabırsızlardır. Bahçeye pin-pon sahası büyüklüğünde bir çim biçme makinesi almanın saçma olduğunu düşünebilirsiniz ama bu daha çok boş vakit için gerekliyse, kesinlikle buna değer.