Naylon sevgiliyi anlama taktikleri

Naylon sevgiliyi anlama taktikleri
Güncelleme:

Bu tip erkekleri yolun başında tanımak istiyorsanız bu yazıyı okumalısınız...

Peki, acaba siz sevgili olduğunuzu sanırken, iki sevgilinin yaptığı pek çok paylaşımı gerçekleştirirken bu erkekler size sevgilim demiyorlarsa ya da demeyeceklerse bunu işin başında nasıl anlarsınız? İşte bu tip erkekleri yolun başında tanıyıp, hayatınıza sokmamanın yöntemleri;

AİLEM YOK

Aile ile tanıştırılma ilişkinin çok önemli bir safhasıdır. İlk gün gerçekleşmeyeceği bilinir. Sadece ilişki oturduktan, emin olunduktan sonra bu büyük buluşmanın yapılacağı çok nettir. O tanıştırma, tanıştırılma gününden sonra ilişkide yeni bir perde açılır. Bu perdede, çatışma olabileceği gibi, yakınlaşma ve güven de görülebilir. Ve bizim kurnaz erkeğimiz bunun son derece farkındadır. Bunun kısa sürede gerçekleştirilmeyeceğinden, bu yüzden yemeğe gitme, sinemaya gitme gibi normal taleplerin ardından istenmeyeceğinden emindir. Bu nedenle içi rahattır. “ailenle tanıştırsana” cümlesini kuracak kadar tehditkâr ve özgüveni yüksek kadınlarla da karşılaşmamıştır belki. İlişkiniz aylardır sürüyor ama içiniz huzursuzsa durup bir düşünün. Hep kaçan, hatta kovalamanızı bile beklemeyecek kadar hızla kaçan, sonra hızla, kendi istediği zaman çok yakınınıza gelen, sizi avucunun içine almış, numaracı bir erkek mi acaba bu?

Evet, sinsi biriyle karşı karşıyasınız, öyleyse siz de minik bir sinsilik yapabilirsiniz. Kendi anne ya da babanızla bir tanışma karşılaşması organize edin. Sanki tesadüfi olarak gerçekleşmiş gibi. Sözünü ettiğimiz, özel olarak gün kararlaştırmanız ve onun ikna olarak tanışmaya gelmesi değil. Sizi evden almaya gelmişken karşılaşsınlar, erkek arkadaşınız olarak tanıştırın. Ya da annenizle alışverişteyken onunla buluşun. Yine “işte bahsettiğim kişi anneciğim” deyin. Bu karşılaşma ya da tanışmadan sonra telefon trafiğiniz azalıyorsa, kafası karışmış bir damat adayı, yeni bebeği doğmuş amatör bir baba suratı takınarak ortadan yok oluyorsa ya ilişkiniz ilişki değil ya da ilişkiniz bildiğimiz ve klasik anlamda bir ilişki ama aile safhasına gelmek için henüz hazır değil. Bunu anlamak da size kalmış, ikisi arasında dağlar kadar fark var aslında.

Ailenizi alet etmek istemiyorsanız, onun ailesi ile ilgili sorular sorarak, evlenmek isteyen ve kaleyi içeriden fethetme arzusu duyan kadın yaftası yapıştırılması riskini göze alarak, onlarla tanışmak istediğinizi belirtin. Sizin amacınız yüzük takmak değil ki; önce, samimi bir ilişkiye başlamak. Son derece saçma yanıtlar alırsanız ve “ailem yok, ben çok küçükken onlar, anlatamayacağım…” “Annem çok zor bir kadındır, sevmezsin onları…” gibi komik yalanlar duyarsanız, kadın tavlama ve bunu devam ettirme konusunda profesyonel biriyle karşı karşıyasınız demektir, size kolay gelsin!

PARTİ Mİ, SEN SIKILIRSIN

Özel gün kutlamalarını geçiyoruz. Yani, yılbaşları, Sevgililer Günü yemekleri, bayram tatilleri, düğünler, doğum günleri onsuz geçiyorsa ve beraber olduğunuz erkeğin bunları ayrı geçirmeniz için evli olmak dışında önemli bir gerekçesi yoksa bu, dördüncü maddeye bile gelmiş olmanız talihsizlik. Bu erkek, sizinle öylesine takılıyor ona sevgilim demek istiyorsanız ya kör ya da gerçekleri kabul edemeyecek kadar hayal âleminde yaşıyor olmalısınız.

Sizin onu davet ettiğiniz eğlenceli gecelere ise biraz çekimser bir tavırla geliyor ve sizle ilgilenmektense, bakınıyorsa, kenara çekilip kaderinize razı olmalısınız, değil mi? Unutmayın ki; herkesin ve her şeyin daha iyisi her zaman vardır, bu, nereden baktığınıza göre değişir. Yani erkeğinizden iyisi de var tabii ki, sadece bakmayı bilmelisiniz.

KISKANMAM BEN

Peki, gördük ki, onun kapısı her zaman ardına kadar açık, bir ayağı hep dışarıda. Ya sizin tarafınızdaki kapı da açık olursa? Cereyan mı yapar, hasta mı olur, yoksa çok umurunda olmaz mı? Rahat ilişki formülünü tercih eden, böylece sonsuz ve sorunsuz özgürlüğünü garantiye almış çoğu erkek; kadın da benzer türde bir ilişki biçimi isteyince, birden yuvasını sahiplenici bir erkeğe dönüşür. Kıskanmak; sevginin, ilişkinin, aşkın göstergesi değildir her zaman. Hatta çoğu zaman, sağlıksız bir mülkiyet duygusunun ve egonun eş anlamlısıdır. Bu nedenle, sizinle “sevgili olma” lütfunu sunmayan erkeğin sizi kıskanması, gözlerinizi parlatmasın, yüreğinizi kıpır kıpır ettirmesin; buna izin vermeyin. Bunlar bir yanılsama olabilir.

Kıskanan erkeğin diğer ucunda ise, başka erkek ihtimalleri hakkında hiç soru sormayan, bırakın kıskançlık belirtisini göstermeyi, sakince dinleyen bir erkek türü bulunabilir. E artık daha fazla göstergeye, sinyale gerek var mı? İster ilişkiden korktuğu, ister aşık olmadığı için olsun, belli ki sizinle gerçek bir ilişki yaşamaya niyeti yok. Gerçek bir ilişkinin provası bile değil belki de bu. Sonra gözyaşları içinde yalnız kalmayın. Yol yakınken mantığınızı konuşturun.