Neden aldatıyoruz, neden aldatıyoruz?

Neden aldatıyoruz, neden aldatıyoruz?
Güncelleme:

Kadınlar aşk arayışı erkeklerde cinsel doygunsuzluk yüzünden aldatıyor...

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uzman Dr. Taner Canatar, aldatmanın önceden tahmin edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek, yapılan araştırmaların da kadınların aşk arayışı, erkeklerin de daha çok cinsel doyumsuzluk nedeniyle eşlerini aldattığını ortaya koyduğunu söyledi.

Uzman Doktor Canatar, sevgililerin, aynı evi paylaşanların, sözlü, nişanlı veya evlilerin, hemen hemen herkesin aldatılmak ve aldanmak gibi korkuları olabileceğine dikkat çekti. İnsanların, sezgilerine göre partnerlerinin kendilerini aldatıp aldatmadığına karar verdiğini anlatan Canatar, bu nedenle de bazen yanılıp pişman olabildikleri gibi bazen de doğru kararlar almasına rağmen, bunu uygulayamadıklarını dile getirdi.

'ALDATMA ÖNCEDEN TAHMİN EDİLEMEZ'

Her iki karardan çıkan ortak sonucun; 'hayal kırıklığı' olduğu yorumunda bulunan Canatar, aldatmanın da önceden tahmin edilebilir bir durum olmadığının altını çizdi. Yapılan araştırmaların; kadınların aşk arayışı, erkeklerin de daha çok cinsel doyumsuzluk nedeniyle eşlerini aldattığını ortaya koyduğunu vurgulayan Canatar, çiftlerin her ne olursa olsun ilişkilerinde yolunda gitmeyen şeylerin olduğunu fark edebileceğini belirtti.

'TEHLİKE ÇANLARI İLİŞKİNİZ İÇİN ÇALIYOR MU?'

Dr. Taner Canatar, 'Her seferinde dışarı çıkmak için bahaneler üretip, eve geç geliyorsa, Cep telefonuna, tabletine veya bilgisayarına şifre koyduysa ve bunları sizden gizliyorsa, Facebook, Twitter, MSN gibi sosyal paylaşım ağlarında daha çok vakit geçirmeye başladıysa, birebir konuşmalarınızda başka şeylerle uğraşıyor ve gözünüzün içine bakmıyorsa, size soğuk ve ukala bir şekilde davranıyorsa aldatmaya dair tehlike çanlarını da çalıyor demektir' dedi.

'EVLİLİK TERAPİSTİNE BAŞVURMAK GEREKEBİLİR'

Uzun yıllar süren tecrübeler sonucunda söz konusu maddelerin, aşkın bittiğini gösteren birer işaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uzman DR. Canatar; 'Bu nedenle çiftler, ilişkilerinde açıkça görünen bu gerçekleri örtbas ederek görmezden gelmeye çalışmamalı. Bu maddelerin büyük bir çoğunluğu fark edildiğinde; sevgiliden, ilişkiden ya da yuvadan olmak istenmiyorsa çok gecikmeden bir evlilik terapistinden randevu almak gerekiyor' diye konuştu.

İHA