Sevgilinin yalanı nasıl anlaşılır?

Sevgilinin yalanı nasıl anlaşılır?
Güncelleme:

Partnerinizin yalan söyleyip söylemediğini vücut diline bakarak anlayabilirsiniz...

Öncelikle iyi bir gözlemci olmalısınız. Sevgilinizi en iyi siz tanırsınız. Bir konuşma sırasında vücudunda ya da davranışlarındaki değişiklikleri en iyi siz sezersiniz. Yalancıyı, vücut dili mutlaka ele verir. Ele vermiyorsa, profesyonel bir aktörle berabersiniz demektir.

El saklama 

Kişi yalan söylediğinde ellerini arkasına, ceplerine ya da masanın altına saklama eğilimi gösterir. Yürürken de sevgilinizin sizden bir adım geride kalması konuştuğunuz konudan rahatsız olduğunu gösteren bir davranıştır.

Burun kaşıma 

Burun kaşıma, beyaz yalanların klasik işaretidir. Ayrıca sevgiliniz sizden gerçekleri saklarken, büyük bir olasılıkla gözlerine, kulaklarına, dudaklarına dokunuyordur. Çünkü insanlar gerçeği söylemediği zamanlarda elleriyle yüzlerine dokunuyor.

Yutkunma 

Sevgiliniz yalan söylüyorsa konuşurken, sık sık yutkunur veya dudaklarını yalar.

Göz hareketleri 

Sevgilinize cevabını bildiğiniz soruları sorun. Örneğin, “Ne yemiştin?” ya da “Arabayı nereye park etmiştik?” gibi. Cevabı düşünürken, gözlerinin nereye gittiğini izleyin. Gözlerinin doğru söylerkenki hareketini beyninize kazıyın. Çünkü sevgilinizin gözleri her doğru cevapta aynı hareketi yapacaktır. Ama yalan söylüyorsa, mutlaka bu hareket farklılaşacaktır

Aşağı bakma

İnsanlar yalan söylerken kendini suçlu hissediyor, bu nedenle farkında olmadan, karşısındakinin düşündüklerini kontrol etmek için gözlerini aşağıya indiriyor. Yani sevgiliniz bir şey anlatırken aynen böyle yapıyorsa, yalan söylüyor olabilir.

Öksürme 

Eğer sevgilinize nerede olduğunu sorduğunuzda şiddetli bir öksürük nöbetine yakalanıyorsa, bu iyi bir işaret değildir. Yalandan öksürme, klasik yalanı kapama tekniğidir. Beden yalana karşı koymaya çalışır, öksürmek veya boğazını temizlemek hikaye uydurmak için zaman kazanma şansını artırır.

Hızlı konuşma

Sevgiliniz ne kadar hızlı konuşursa, yalan söylediğinden o kadar fazla kuşkulanabilirsiniz. Genel kanıya göre, insanlar hızlı konuştuklarında yalanlarının ortaya çıkmayacağını düşünüyorlar

Nefes alıp verme

Yalan söyleyen birinin rahat nefes alamadığını sakın unutmayın. Baskı altında olduğu zaman, karnından nefes almayı bırakıp, göğsünden nefes alır.

Gülme

Pek çok insan yalan söylediğinde ilk başta rahatlar. Bunun etkisi sesine de yansır. Yüksek sesle konuşur ve daha neşeli olur. Ve abartılı bir gülme içine girer.

Posta