Sevgiliniz sizi çok mu kıskanıyor?

Sevgiliniz sizi çok mu kıskanıyor?
Güncelleme:

Erkek arkadaşınız sizi aşırı kıskanıyor ve siz bunun üstesinden gelemiyor musunuz?

Kaynağı düşünün
Olayı biraz da onun gözünden görmeye çalışın. Bir süredir farklı mı davranıyorsunuz? Daha neşeli, daha bakımlı? Davranışlarınız ne kadar zararsız olursa olsun, biraz geri adım atın ve sevgilinizin neden bu şekilde hissediyor olabileceğini gözden geçirin.

Çözüme odaklanın
Eğer dikkat etmezseniz konuyla ilgili konuşmak, telafi edilemeyecek yerlere sapar ve durum daha da kötü hale gelir. Problemi tekrar tekrar gündeme getirmektense, bir çözüm eylemine girişmelisiniz. Onun güvensizliğini hafifletmek için ne yapabileceğinizi sorun ve daha iyi hissetmesi için bunları yapmaya çalışın.

Arkadaşlarınızı karıştırmayın
Sevgilinizle kavga ettiğinizde, en azından yakın bir arkadaşınızı arayıp şikayet etmenin sizi rahatlatacağını düşünüyor olabilirsiniz ama bu meseleyi daha da kötü bir hale getirmekten başka bir işe yaramaz. İlişkinize saygı duyun ve meselelerinizi kendi aranızda çözmeye çalışın.

İlginizi esirgemeyin
Kıskançlık en çok da ilgi ile ilgili aslında. Eğer sizden yeterince ilgi, alaka gördüğünü hissediyor olsaydı, başkaları ile etkileşiminize bu kadar dikkat etmeyecekti. Etrafınızda başkaları varken, ona özel ilgi göstermeniz ise hem ilişkinin gidişatını hem de sevgilinizin özgüvenini yenileyebilir.