Sevgiliniz sosyopat olabilir !

Sevgiliniz sosyopat olabilir !
Güncelleme:

Sizin ya da yakın arkadaşınızın çıkmaya başladığı insan sosyopat olabilir mi?

Sandığınız kadar uzak bir ihtimal değil. Tabi ki tüm sosyopatlar tehlikeli birer suçlu değil ama antisosyal davranışları ile yaşamı hiç de kolaylaştırmadıkları su götürmez bir gerçek.

Sizin ya da yakın arkadaşınızın çıkmaya başladığı insan sosyopat olabilir mi? Sandığınız kadar uzak bir ihtimal değil. Tabi ki tüm sosyopatlar tehlikeli birer suçlu değil ama antisosyal davranışları ile yaşamı hiç de kolaylaştırmadıkları su götürmez bir gerçek.

İşte bir sosyopatı tanımanızı sağlayacak ipuçları

Büyük boy ego sahibi olması
Sosyopatlar kendilerini oldukça şişirir. Sonuna kadar narsistirler ve hataları için hep başkalarını suçlamaya meyillidirler.

Yalan ve manipülatif davranışlar sergilemesi
Sosyopatlar düzenli olarak hile ve manipülasyon yapar. Neden? Yalan uğruna yalan. İnsanları kandırıp kandıramayacağını görmek için yalan. Ve bazen daha büyük etkiler için daha büyük yalanlar.

Empati eksikliği
Çoğu insanın sahip olduğu anlamlı, duygusal iç dünyaları yoktur ve diğer insanlarınkini de bu yüzden anlamazlar. Kimi hisler onlar için oldukça yabancıdır.

Pişmanlık ve utanç yoksunluğu
Antisosyal kişilik bozukluğu olan sosyopatlar, pişmanlık, suçluluk ya da utanç göstermez.

Korkutucu veya tehlikeli durumlarda ürkütücü derecede sakin kalabilmesi
Bir araba kazasına şahit olmayı bırakın, bizzat yaşasa bile sosyopatlar paniklemez. Ve yapılan araştırmalara göre, normal insanlar rahatsız edici imajlarla karşılaştığında ya da elektrik şoku ile tedavi edildiğinde korku dolarken sosyopatlar tepkisiz kalıyor.

Sorumsuzca ya da aşırı dürtüsel davranması
Sosyopatlar bir hedeften diğerine sıçrar durur ve tezcanlı hareket ederler. Konu kendi finansal durumlarına ve başkalarına karşı sorumluluklarına gelince de oldukça sorumsuz davranırlar.

Az arkadaşı olur
Sosyopatların pek arkadaşları yoktur, özellikle gerçek olanları. İhtiyaçları olana kadar, arkadaş istemezler. Ya da sadece birbiri ile bağlı ve bir amaç uğruna birleşmiş özel arkadaş gruplarını tercih ederler.

Sevimli olmak ama sadece yüzeysel
Sosyopatlar oldukça karizmatik ve arkadaş canlısı görünebilir çünkü bunun istediklerini elde etmelerini kolaylaştıracağını bilirler. Uzman dolandırıcılardır ve her zaman gizli bir gündemleri vardır. İnsanlar birinin sosyopat olduğunu anladığında oldukça şaşırır çünkü insanlar üzerindeki etkileri iddialıdır.

"Haz ilkesi"ne göre yaşar
Eğer iyi hissettiriyor ve üstelik sonuçlarından kaçınmak mümkün ise, bunu yapacaklardır! Hızlı şeritte yaşarlar, heyecan ve keyif alabilecekleri her yerde bunları sonuna kadar ararlar.

Toplumsal normları göz ardı etmesi
Toplumun dayattığı kural ve yasaları çiğnerler, çünkü bu tür dayatmalara inanmazlar.

İddialı gözler ve bakışlara sahip olmak
Göz kontağı kurmaktan çekinmezler, üstelik karşısında gözlerini kaçıran biri olursa bunu saldırganlıkla karşılayabilirler.

HT Hayat