Sevgilinizin yanında ne kadar rahatsınız?

Sevgilinizin yanında ne kadar rahatsınız?
Güncelleme:

Hangi durumlarda onun yanında geriliyor ve olduğunuz gibi davranamıyorsunuz?

Yeni bir ilişki yaşamaya başlayan çiftler özellikle flört dönemlerinde birbirlerinden biraz çekinebilir ve kendilerini çok rahat hissetmeyebilirler. Zamanla birbirlerini tanımaya başlayınca daha rahat olmaları gerekirken bazı ilişkilerde işler bu şekilde yürümez. İşte o zaman tehlike çanları çalmaya başlamış demektir çünkü bir ilişkide şeffaflık, dürüstlük ve doğallık, o ilişkinin sağlam temeller üzerine kurulmasında çok önemli bir role sahiptir.

İşte yeni ilişkiye başlayan çiftlerin bir türlü kendilerini rahat bırakamadıkları o anlardan bazıları:

İş ortağınızla değil sevgilinizle yemek yiyorsunuz

Sevgilisinin yanında yemek yiyemeyen o kadar çok insan var ki sayıları tahmin ettiğinizden çok daha fazla. İlk çıktığınız yemekte ya da ailesi ile ilk tanışma yemeğinde heyecanlanmanız gayet normal ama birlikte yediğiniz her yemekte midenizde kelebekler uçuşuyorsa bizce ilişkinizi gözden geçirmenizin vakti gelmiş gibi görünüyor. Bu en doğal ihtiyacınızı karşılarken bile bu kadar geriliyorsanız ilişkinizin diğer boyutlarında problem yaşama olasılığınız gayet yüksek. O nedenle sevgilinize sürekli iştahınızın olmadığı yalanını atmaktan vazgeçin ve bir an önce midenizde uçuşan o kelebekten kurtulun.

Bırakın sizi makyajsız ve pijamalı görsün

Sağlıklı bir ilişkinin en önemli kriterlerinden biri doğallıktır. Ona her zaman bir sahne sanatçısı gibi görünmek zorunda değilsiniz. Herkes sevgilisiyle buluştuğunda en güzel haliyle ona kendini göstermek ister ancak her zaman makyajlı dolaşmak imkansızdır. O nedenle örneğin sabah evinize sizi almaya geldiğinde pijamalarınızla ve sıfır makyajsız bir şekilde karşısına çıkmaktan çekinmeyin. Bırakın sizi en doğal halinizle de görsün. Evlendiğinizde ya da birlikte yaşamaya başladığınızda mutlaka makyajınızı çıkarmak zorunda kalacaksınız ve emin olun sizi bu doğal halinizle de çok sevecek.

Regl döneminizi ondan saklamayın

• Regl döneminde plan yapmaktan ve onunla buluşmaktan çekinmeyin. Sevgiliniz de regl günlerinizi bilsin ve yanında rahat olmayı öğrenin. Örneğin hafta sonu kayak yapmak için bir planınız varsa gitmemek için türlü bahaneler uydurmayın. Ayrıca regl döneminde olduğunuz için bu tarz aktiviteleri yapamayacağınızı düşünmeyin. Regl dönemlerinizde vücudunuza uygun yapısı ile size hareket özgürlüğü sağlayacak, size maksimum koruma sağlayacak bir hijyenik ped kullanmanız yeterli olacaktır.