Sevgiliyle konuşmak ciddi iştir !

Sevgiliyle konuşmak ciddi iştir !
Güncelleme:

Eşinizle veya sevgilinizle ciddi bir konuşma yapmak istiyorsanız, bu haber aklınıza takılan tüm soruları yanıtlayacak...

Sizin için önemli olan o kişiyle ‘konuşma’ yapmanız gerektiğinde, doğru zamanın ne zaman olduğuna karar vermek daima güçtür. Bir mesaj atıp eve geldiğinde konuşmanız gerektiğini mi söylemelisiniz? Yapılabilir; ancak tüm gün boyunca çileden çıkmasına sebep olur. Peki, akşam yemeğine çıkmışken masa da mı konuşmak gerek? Bu da en iyi zaman olmayabilir. İyi haber şu ki psikologlar bu yaygın senaryo üzerinde çalıştılar ve bu tür konuşmaların en iyi sonuç için ne zaman yapılmaları gerektiğini buldular.

Ciddi konuşma anlamına gelen birçok mesele var; işte kafanızdaki sorulara verilebilecek yanıtlardan bazıları:

İlişkiyi bir adım öteye taşımak

Erkekler, ilişkilerini bir sonraki seviyeye taşıma konusunda çoğunlukla ürkektirler. Sahip oldukları ya da belki de olmadıkları özgürlüğü kaybetme korkusu yaşarlar; arkadaşlarına yeterince vakit ayıramayacaklarını da düşünürler. Yapılan son araştırmalara göre, en az 2 ay birlikte vakit geçirmeli, sonrasında konuşma evresine geçmelisiniz. Sizi arkadaşları ve ailesi ile tanıştırıp tanıştırmaması da bir başka önemli etkendir; bu eylem, kafasında devam etme düşünceleri olduğunu gösterir. Bu konuşmayı, keyif aldığınız bağlayıcı bir aktivite ile uğraşırken yapmak da önerilmektedir. Çünkü eğlenirken, endorfin seviyesi yükselir; dolayısıyla iyi bir ruh hali içerisinde olur. Yatakta keyifle güreşirken ya da havuzda su savaşı yaparken konuşmaya niyetlenmek en akıllıca harekettir.

Evlilik sorunsalı

Bir süredir berabersiniz, ona aşıksınız ve hayatınızın geri kalanını onunla geçirmek istiyorsunuz. Bir sonraki büyük adım, evlilik. Birlikte bir geleceğe dair planlar yapana dek beklemeniz gerekiyor – finansal kararlar ya da hayata dair amaçlar belirleme gibi. Örneğin arkadaşınızın düğünü gibi fırsatları kaçırmayıp tohumları ekmeye başlamanızın tam zamanı; fakat henüz teklif etmediği için hayal kırıklığına uğradığınızı asla dile getirmemelisiniz. Psikologlara göre bu konuşmayı yapmanın en uygun anı, ikinizin de kaygısız, tasasız hissettiğiniz anlar – evde akşam yemeğinde ya da hafta sonu sabahı yataktayken gibi.

Paydos zamanı

Birlikte olduğunuz kişiyle işleri yürütememeniz durumunda başınıza gelecek kaçınılmaz sonu da unutmamak gerek; ilişkiyi bitirme konuşması için en uygun yeri ve anı bilmeniz gerekiyor. Psikologlara göre ayrılmak için en uygun zamanlar, iş günleri; böylelikle tatilinin bir anda terk edilme ile mahvolmasına sebep olmazsınız. Ayrılık konuşmasını baş başa yapmanızda da fayda var; fakat bazı erkekler çok öfkelenmeye meyilli oluyorlar. Çabuk öfkelenen bir erkek ile birlikteyseniz, ayrılık konuşmasını umuma açık bir yerde yapmayı tercih edin.

HT Hayat