Uzun mesafeli ilişkilerde kaçınılmaz sorular !

Uzun mesafeli ilişkilerde kaçınılmaz sorular !
Güncelleme:

Yeni bir ilişkiye başladınız ve ve sevgiliniz çok uzaklardaysa, çevrenizden gelecek sorulara hazırlıklı olun.

Yeni bir ilişkiye başladınız ve sevgiliniz neredeyse dünyanın diğer ucunda. Arkadaşlarınızdan, ailenizden hatta alakasız insanlardan bile gelecek ilk tepki: Delirdin mi?

Size soracakları sayısız sorulara hazırlıklı olun. Uzak mesafeli ilişkiler sandığınızdan daha yaygın. Yapılan istatistiklere göre 2012 yılında 14 milyon insan ilişkilerini uzak mesafeli olarak belirtmiş. Yine de siz karşılaşacağınız sorularla ilgili hazırlıklı olun. İşte mutlaka size sorulacak 5 soru:

Neden uzak mesafeli ilişkiyi tercih ettin?
Arkadaşlarınız neden uzakta biriyle ilişki yaşadığınızla ilgili bir sürü soracaktır. İlişkinizle ilgili her konuşma mutlaka buraya gelecektir. Yanıtınız son derece basit olsun: Aşık oldum! Ve maalesef o başka şehirde hatta başka ülkede. Uzak mesafeli ilişkiler âşık olunmazsa çok da tercih edilesi değil bunu hepimiz biliyoruz. Uçak biletleri, otel masrafları da cabası.

Ne zaman yanına taşınıyorsun?
Arkadaşlarınız uzak mesafeli ilişkinizi öğrendikten ve nedenlerini sorduktan sonra ne zaman onun yanına taşınacağınızı da merak edecektir. Bu konu tartışmaya çok da açık olmayabilir. Her uzak mesafeli ilişki anında taşınmaya açık olmayabilir. Bu konuda arkadaşlarınıza karşı dürüst olun. İlişkinizde hangi boyutta olduğunuzu, şu anki durumunuzdan memnuniyetinizi belirtin. Eğer taşınma gibi bir planınız yoksa kendinizi baskı altında hissetmeyin ve bu konuda sırf onların çenesini kapamak için yanlış karar vermeyin.

Seni aldatmasından korkmuyor musun?
Herkes aldatabilir. Başka şehir ve ülkede olması fark etmez. Mesafelerin aldatmakla hiçbir ilgisi yoktur. Uzak mesafeli ilişkiler yüksek bir güven ister ama zaten güven bütün ilişkiler için gerekli değil midir?

Hangi sıklıkta sevişiyorsunuz?
Eminiz ki arkadaşlarınıza bugüne kadar cinsel hayatları ile ilgili soru sormadınız. Ama şimdi siz uzak mesafeli bir ilişki yaşadığınızdan onların en merak ettikleri sorulardan biri cinsel hayatınız ne kadar hareketli olduğu. Nasıl heyecanlı ve ateşli bir ilişkiye sahip olduğunuzu gerçekten çok merak ediyorlar. Kendinizi çok baskı altında hissetmeden bu konu ile ilgili her soruyu kısa ve öz cevaplayın. "Her çift gibi biz de heyecanımızı canlı tutmaya çalışıyoruz" tarzında bir cevapla.

Telefon seksi yapıyor musunuz?
Yine benzer bir soru daha. Telefonda veya internette seks yapıyor musunuz? "Yatak odamızda neler olduğu sizi hiç ilgilendirmez" cevabı aslında en doğru cevap olacaktır. Ama tabii ki kaba olmayın. Onun yerine "siz yatak odanızda neler yapmaktan hoşlanırsınız?" tarzında bir soruyla karşılık vererek onların bu soruyu geçiştirip konuyu değiştirmelerini sağlayın. 

HT Hayat