Nefesiniz tazeliğini korusun

Nefesiniz tazeliğini korusun
Güncelleme:

Kimse kötü ağız kokusuna maruz kalmak istemez. Hele ki, kendi ağzımızın kötü kokmasını hiç istemeyiz.

100 yılın üzerindeki geçmişi ile dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen ağız bakım ürünü Listerine®  bahara taze bir nefes ile girmek için öneriler veriyor.

Ağız kokusu dünyanın sonu değildir. Çoğumuz zaman zaman ağız kokusu sorunu yaşarız. Her gün pek çok yiyecek ve içecekleri tükettiğimiz düşünülünce bu çok da şaşırılacak bir durum değil!

Diş çürükleri, diş eti hastalıkları, soğuk algınlığı, bademcik iltihabı, dişlerin arasına sıkışmış yiyecekler ve hatta kuru bir ağız, ağız kokusuna neden olan başlıca faktörlerdir.  Neyse ki, tüm bunlar kolayca çözüme kavuşturulabilir. Bunlar dışında sinüzit, polipler, bronşit ve pnömoni gibi solunum yollarına etki ederek halitosise, yani nefes kokusuna, yol açabilecek birçok olası neden daha vardır.

Nefesi taze ve ferah tutmak, biraz çaba gerektirir; ağız hijyenini sürekli iyi bir seviyede tutulmalıdır.
Kötü kokan nefesin önüne geçmek için Listerine®’den önemli ipuçları:

Fırçalamadan sonra dişlerinizin arasını temizlemek için diş ipi kullanın.

Dişler ağzın sadece %25'ini kaplar. Diş ipi ve diş fırçası ile sadece sınırlı bir ağız temizliği sağlanır. Komple ağız hijyeni için bunların yanısıra günde iki kez sabah ve akşam Ağız Bakım Ürünü'nü kullanın. LISTERINE® Ağız Bakım Ürünü'nün ulaşılması güç alanlara ulaşarak diş eti hastalıkları ve ağız kokusunun ana nedeni olan bakteri plağını azalttığı klinik olarak kanıtlanmıştır. Günde iki kez sabah ve akşam kullanıldığında plağa karşı 24 saat koruma sağlar.

Dilinizi arka kısmına kadar temizlediğinize emin olun. Bolca sıvı tüketin (ama fazla kahve tüketmekten kaçının).

Şekersiz sakız çiğneyin, özellikle de ağzınızın kuruduğunu hissettiğinizde.

Havuç ve brokoli gibi taze ve lifli sebzeler tüketin – dişlerinizi temizlemeye yardımcı olabilirler.
Diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin – diş hekimleri herhangi bir problemi erkenden fark edebilir ve ciddi bir soruna dönüşmesinin önüne geçebilirler.