2014 homeofis yılı olacak !

2014 homeofis yılı olacak !

İş yaşamının değişen koşulları, ofis ortamlarını eve kaydırıyor.

İletişim olanakları sayesinde çalışanların fiziksel olarak uzaktan çalışabildiklerine dikkat çeken tasarımcılar, homeofis mobilyalardaki taleplere dikkat çekti. Evde çalışma oranlarının yıldan yıla artış göstermesi beklenirken 2014 yılının başlangıç yılı olacağı tahmin ediliyor.

Çağın Ofis Mobilyaları Endüstriyel Ürünler Tasarımcısı Burak Pirinççioğlu son yıllarda artarak devam eden homeofis mobilya trendine ilişkin soruları yanıtladı. Homeofis mobilyaların kişisel çalışma alanı olarak tasarlandığının altını çizen Pirinççioğlu evde olmanın avantajı ile kişiye özel ergonomik tasarımların ilgi gördüğünü söyledi.

Ev ortamında olmanın çalışma psikolojisinden uzaklaştıracağı düşüncesine karşı çeşitli çözümlemeler geliştirdiklerini belirten Pirinççioğlu şunları söyledi: “İş ortamını eve taşımak mümkün. Kendinizi işyerinde gibi hissedebileceğiniz bir ortam tasarlandığı sürece evde çalışabilirsiniz. Gelişen iletişim araçları sayesinde şirketlerine ve yöneticilerine uzaktan bağlı olarak çalışabilenlerin sayısının her geçen gün artıyor. Gelecekte bu oranların önemli ölçüde artacağını tahmin etmek güç değil; ancak 2014 yılı trend anlamında başlangıç yılı olabilir”

Homeofis mobilya ihtiyacına paralel olarak ar-ge ve tasarım süreçlerine ağırlık verdiklerini belirten Çağın Ofis Mobilyaları Genel Müdürü Murat Sarı ise homeofis mobilya türündeki ürün yelpazesinin genişlediğini söyledi. Evde kullanım avantajlarından yararlandıklarını ve kreatif tasarımlar üzerinde çalıştıklarını belirten Sarı, kişiselleştirilebilen mobilya seçeneklerine ilginin arttığını ifade etti.