Başarılı bir iş kadını olmak için..

Başarılı bir iş kadını olmak için..

İş hayatınızda başarılı bir kadın olmak için bu önerileri göz ardı etmeyin..

Kadınların çalışma hayatındaki egemenliği, gün geçtikçe fazlalaşıyor. Ama yine de erkeklerin hakim olduğu bir dünyada, başarmak için belirli stratejilere uymak şart.

Adım adım başarı
Adil olmamasına rağmen, iş dünyasında erkek hakimiyetinin olduğu tartışılamaz bir gerçek. İş dünyasına ilk defa giren bir kadın, ilk zamanlarda birçok zorlukla karşı karşıya kalabilir. Tabi ki bu her zaman ve herkes için geçerli değil. Kadınların iş dünyasına sağladığı birçok kazanımlar ve yenilikler olmuştur. İş dünyasın da birçok başarılar elde etmişlerdir.

Yapılan araştırmalarda kadınların iş dünyasında ki hakimiyeti hızlı bir şekilde artıyor. Ama yine de eşit fırsatların sağlanması için kadınların önünde hala uzun bir yol var. Bir kadın olarak başarılı bir kariyere sahip olabilmeniz için sizlere bazı teknik öneriyoruz. Birçok teknik olduğunu hepimiz biliyoruz ancak başarılı kadınlarla yapılan konuşmalar sonrasında başlangıçta özellikle bunların gerektiği ortaya çıkmıştır.

Elinizden geleni yapın
Bir şeyi istediğiniz zaman, sahip olduğunuz her şey ile onun peşine düşmelisiniz. Bunun için ısrarlı ve hırslı olmalısınız. Kesinlikle ilk başarısızlıklarınızda pes etmeyiniz. Önünüzdeki uzun maraton için gerekli olan bütün kaynaklarınızı geliştirir ve hazır hale getirirseniz, başarılarınızı takip edebilmek için yeterli gücü bulacaksınız.

İş hayatınız da biraz zorluklarla ve engebelerle karşılaştığınızda seçtiğiniz en kolay yollardan bir tanesi de evliliktir. Kuşkusuz evlilik bazı şeyleri değiştirecektir ama sakın hayatınızı daha kolaylaştıracağını düşünmeyin. Önceliklerinizi düzenli olarak belirlerseniz iş hayatınızda evliliğinizde de rahatlıkla başarıya ulaşabilirsiniz. Sınırlarınızı zorlamaktan korkmayın. Elinizden gelenin en iyisi için caba sarf edin.

Patronunuzla iyi geçinin
Eğer işinizde ilerlemek istiyorsanız, öncelikle patronunuzla geçinmeyi öğrenmelisiniz. Başka hiç kimse sizin için ve kariyeriniz için patronunuzdan ya da şefinizden daha önemli olamaz. Çok çalıştığınızı bilirse, her zaman patronunuzla daha iyi anlaşırsınız.

Bir şefi veya patronu, işi için çaba gösteren bir elemandan daha fazla hiç bir şey mutlu edemez. Bunun yanı sıra tarzlarınızın iç içe olduğundan emin olun. Eğer süratli bir çalışma tarzı varsa ona hızlı ve kestirme cevaplar vermelisiniz. Pek çok detayı duymaktan zevk alıyorsa, ona istediği detayları verin. Her zaman patronunuzun yolunu izleyin.

Hayali engeller üretmeyin
Başarılı bir kadın olabilmek için ilk adım hedefinizi kesin olarak belirlemektir. Bu ilk bakışta çok kolay görüne bilir. Fakat harika fikirlere imza atak istediğini söyleyen ancak bunların ne olduğunu bilmeyen birçok insan var. Bunun sebebi ise kendileri için bir hedef çizmemeleri.

Ayrıca erkeklerin hüküm sürdüğü bu iş dünyasında bir kadın olarak nereye kadar gidebilecekleri konusunda şüphelerinin olmasıdır. Bu durum karşısında kapasitenizin sizi götüre bileceği kadar yükseğe götürme imkânınız var. Bunu sakın göz ardı etmeyin. Önünüze gerçekte var olmayan yalnızca sizin beyninizde yarattığınız engeller ve bariyerler koymayın. Elde etmek istediklerinizi ve hedeflerinizi tam olarak bilin ve tespit edin.

Affetmeyi bilmek gerek
Başarılı çalışmaları, azimleri, yaratıcılıkları ve öngörüleriyle her biri kendi sektöründe başarılı olmuş birçok iş kadınımız bulunuyor. İş dünyasında ki başarılarının sırlarını sizin için merak ettik ve araştırdık. Böylece elimize birçok maddeden oluşan sırlar geçti. İşte sizin için bazıları.

- Çalışmak ve sürekli rakibinizi kendiniz olarak görün.
- Kendinizi devamlı aşın.
- Planlı hareket edin.
- Karşınıza çıkacak olan zorluklarla pes etmeden savaşın.
- Gereğinden fazla aceleci olmayın, sabırlı olmayı bilin.
- Sorumluluk sahibi olun.
- Kendinizi ve etrafınızdakileri affetmeyi bilin.
- Zamanı doğru kullanmayı öğrenin.