Çalışırkende kilo verebilirsiniz

Çalışırkende kilo verebilirsiniz

Ofiste çalışırken bile forma girmeniz mümkün...

Bunlar hayal ürünü değil: Bütün gün ofiste oturmak yüzünden bir de bakmışsın poponuz döner sandalye kadar büyümüş. Careerbuilder.com'un yaptığı bir ankete göre, ofis çalışanlarının yüzde 49'unun, son çalıştıkları işte kilo aldığı ve bu kişilerin yüzde 28'inin üç kilodan fazla aldığı ortaya çıktı. Önerilerimize kulak ver ki çalışırken bir anda 3-5 kilo birden alma.

1. Ayağa kalk ve kendini teslim et.
Mayo Clinic'de Profesör olan James Levin'e göre, 150 yıl öncesine göre günde 1.500 kalori daha az harcıyoruz. Bu da yılda beş kilo almaya denk geliyor. Masana yapışık yaşıyorsan teslim edilmesi gereken bir evrak olduğunda bunu bizzat kendin yapmaya gayret et. Çay veya su gibi ihtiyaçlarını çaycı getirmesin. Sen kalkıp al. Bu şekilde gün içinde az da olsa hareket etmiş ve 30 kalori daha fazla yakmış olursun.

2. Telefon konuşmaları...
American Council on Exercise'da psikolog olan Cedric Bryant, "Bir kulaklık edinin ve telefonda konuşurken yürüy. Bir pedometre edin. Böylece günde kaç adım attığını da öğrenmiş olursun" diyor. Günde ekstradan attığın 500 adım, 25 kalori yakmak demek. Bunu seneye vurduğunda yeme alışkanlığını hiç değiştirmesen de iki kilo vermiş olacaksın. Belki iş arkadaşların seninle dalga geçecek ama sahilde kimin daha güzel görüneceği de ortada.

3. Yemek aralarını düzene sok.
American Dietetic Association'ın bir raporuna göre çalışanların yüzde 75'i, haftada en az iki-üç defa öğlen yemeklerini masalarında yiyor.Yemek yiyeceğin zaman kendini işten uzak tun ve yediklerine konsantre ol. Ne yediğinin farkında olursan bütün gün atıştırmaktan kendini kurtarmış olursun.

4. Sola doğru uzan.
Eğer acil durumlar için sakladığın çikolatalar varsa onları sol tarafında bulunan bir çekmeceye kaldır. Neden mi? Dartmouth College araştırmacılarına göre, insanlar solak da sağlak da olsa , sağ taraflarında olan şeylere uzanma eğilimi gösteriyor. Sen en iyisi, masanda, sağ elinin altında meyve bulundur. Böylece atıştıracağın zaman çikolata yerine meyve yemiş olursun.

5. Yeşilci ol.
Ofiste olduğun saatler içinde kupana normal çay yerine yeşil çay doldur. American Journal of Clinical Nutrition'da yer alan bir çalışmaya göre, fincanlarını üç ay boyunca her gün yeşil çayla dolduranlar, normal çay içenlere oranla bir kilo daha fazla veriyor. Yeşil çayda bulunan antioksidan ve catechin, vücudun kalori yakmasını ve yağ oranını düşürmesini sağlıyor.

6. Üstünü kapat.
İradeni desteklemek, ve kendine işkence etmemek için şekerlemeleri gözünün önünden kaldır. Onları içi görünmeyen bir kavanoza doldur. Cornell Üniversitesi Food and Brand Lab'in yaptığı bir çalışmaya göre, çalışanların yüzde 71'i şekerleme türü abur cuburları içi gözüken bir kapta durduklarında daha çok yiyor. O zaman kaldır ve kurtul.

7. Başarıyı kokla.
Bir grup kilolu insan üzerinde yapılan bir çalışmada acıktıkları zaman yeşil elma, nane şekeri, vanilya ya da muz gibi tatlı kokularını içine çekenlerin altı ay içinde yaklaşık 10 kilo verdikleri ortaya çıktı. Şikago'daki Smell & Taste Treatment and Research Foundation'da Nöroloji Direktörü olan Alan Hirsch, kokunun açlığı tetiklemediği, tam tersine bastırdığına inanıyor. Hirsch "Oda spreylerine dayanamıyorsan, masanda yeşil elma kokulu bir şeyin olması açlık krizlerini bastırır" diyor.

8. İddiaları başlat
İş arkadaşlarınla kilo verme yarışına gir. Southeast Missouri State Univercity'nin araştırmacıları, ofislerinde çalışanlarının gruplara ayrılmalarını ve 12 haftalık bir diyet programı uygulamalarını istedi. Kazananaysa nakit para ödülü verileceğini söylediler. Bu şartlar altında katılımcılar, ortalama dört kilo verdi. İşin içine rekâbet girdiğinde her şey nasıl da değişiyor.