Dünyanın en başarılı kadınlarından 10 kariyer önerisi

Dünyanın en başarılı kadınlarından 10 kariyer önerisi

Dünyaca ünlü şirketlerde çalışan üst pozisyondaki iş kadınlarının önerilerine kulak verin.

İş hayatının kadınlar için zor olduğunu düşünüyorsanız dünyaca ünlü şirketlerde çalışan üst pozisyondaki iş kadınlarının önerilerine kulak verin.

1- Erken kalkın

Starbucks yöneticisi Michelle Gass her zaman 4.30\'da kalkıp işe gitmeden önce koştuğunu söylüyor. Avon\'un üst yöneticilerinden Andrea Jung ise 5\'te kalkıyor. Erken kalkmanın iş hayatını etkilediği ileri sürülüyor.

2- Pazarlık yapın

Araştırmalar kadınların pazarlık konusunda erkeklerden daha başarısız olduğunu gösteriyor.Bu durum erkeklerin %80\'inin neden daha fazla kazandığına sebep gösteriliyor. Daha fazla kazanmanız gerektiğini mi düşünüyorsunuz? O zaman pazarlık yapmak için kolları sıvayın.

3- Görev paylaşımı yapın

Four Seasons otelleri CEO\'su Katie Taylor tamamen kontrol delisi olduğunu kabul ediyor. Ancak altında çalışanlara da görevler vermeyi de ihmal etmiyor. Kendinize fazla yüklendiğinizde üretkenliğiniz baltalanacaktır.

4- Referans edinin

Facebook COO\'su Sheryl Sandberg önemli biriyle toplantı yaptıktan sonra mutlaka o kişiye konuyla ilgili bir makaleyi mail attığını belirtti. Bu sayede zamanı geldiğinde referans isteyebilirsiniz.

5- Meraklı olun

Disney Media Networks şirketinin yönetim kurulundan Anne Sweeney, sürekli soru sormanın önemli olduğuna değiniyor.

6- Dinlemeyi bilin

QVC ticaret ve medya şirketinin CEO\'su Claire Watts, her perşembe ofiste serbest zaman ilan ediyor. Bu saatlerde çalışanlar gelip her konuda kendisiyle sohbet edebiliyor.

7- Hedef koyun

Campbell şirketinin CEO\'su Denise Morrison, çocukluğundan beri kendine hedefler belirlediğini söylüyor.

8- Cesur olun

KeyCorp CEO\'su bankacılık sektöründeki kariyerine başlarken şehirdeki tüm bankaları ziyaret ettiğini ve iş aradığını belirtiyor. Hatta kabul gördüğü bankada işi almadan ayrılmayacağını söylemiş ve tam 3 saat beklemiş.

9- Hayır demeyi öğrenin

Dünya Gıda Programı yönetim kurulundan Ertharin Cousin, hayır demenin zor ama faydalı olduğunu vurguluyor.

10- Israrcı olun

En başarılı iş kadınları kariyerinin 30. yılında bu başarıyı elde edebilmiştir. Israrcı olun ve vazgeçmeyin.