Güçlü bir kadın olmak kolay mı?

Güçlü bir kadın olmak kolay mı?

Yargılandığını hisseden güçlü kadınlar için yararlı ipuçları...

Fiziksel, duygusal ya da ruhsal, sahip olduğunuz gücü elde etmek için çok çaba harcadınız ama hala bir kadının uysal ve yumuşak olması gerektiğine inanan hemcinsleriniz tarafından yargılanıyorsunuz. Yeni başlayanlar için en iyi tavsiye: Boşverin! Ama ne yazık ki, diğer kadınlar veya başka insanlar  tarafından yargılanmak her zaman üstesinden kolaylıkla gelinebilecek bir his olmayabilir. İşte kendinizden ve kararlarınızdan emin olmanız için bazı ipuçları: 

Neden güçlü olduğunuzu hatırlayın

Sahip olduğunuz gücü boş yere kazanmadınız. Özgüven gelişimi, kariyer veya egzersize daha fazla zaman ayırdınız çünkü hedefiniz sizin için önemliydi. Etrafınızda çok fazla güçlü kadın olmasa da kendi kendinize istediklerinizi yapabileceğinizi ispatladınız, kendi beklentilerinizin karşılığını aldınız. Her ne nedenle güçlü bir kadın olmayı seçmiş olursanız olun, kök motivasyonu hatırlarsanız, başkalarının eleşritilerini görmezden gelmeniz kolaylaşacaktır.

Kendinizi destek ile çevreleyin

Eğer eleştirileri destek ile dengelerseniz, yükü taşımanız çok da zor olmayacaktır. Kadınlar genç yaştan itibaren birbirleriyle rekabet etmek için yetiştirilir, bu yüzden destek olacakları bulmak zor olabilir. Ama sizi seven ve önemseyen arkadaş ve aileniz olduğu sürece desteklenecek ve kendinizi daha da güçlü hissedeceksiniz.

Onlarla konuşun

Eğer ağır eleştiriler aldığınız insan tanıudığınız birisi ise, onunla konuşun. Karşılıklı konuşmak, hemen hemen her zaman iki kişinin birbirlerini daha iyi anlamasına yardımcı olur. İki taraf da birbirini dinlemeye ve kavga etmekten uzak durmaya hevesli olduğunda, fikirler değişebilir.

Sebep olacağınız pozitif etkiyi düşünün

Kendiniz için güçlü bir kadın olmuş olabilirsiniz ama bu sadece sizinle ilgili değildir. Sizden daha genç olan jenerasyonun dişiliğine ihanet etmeden de güçlü olabileceklerine dair ilham verecek rol modellere ihtiyaçları var. Kendi güçlerini kucaklamak ve isteklerini korkusuzca takip etmeleri için onları yönlendirici ışığı siz saçabilirsiniz!

Kendinizi onların yerine koyun

Zamanımızda kadın olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorsunuz: Zor! Her köşe başında çifte standart var, başkalarını rahatsız etme endişesi var, hokkabazlık var ve bir de kalbinizin arzuları var. Geleneksel anlamda feminen bir kadın olmak, erkeklerin dünyasında güçlü ve feminen bir kadın olmaktan daha kolay bir seçenektir. Sizi güçlü olmakla yargılayan kadınlar asla sizin kadar cesur olmayı düşünemezler ve bu yüzden kıskanabilir ya da sizin cinsiyetinize ihanet ettiğinizi düşünebilirler. İşte bu yüzden eleştirmeye devam edeceklerdir.

Sizi öldürmeyen şey güçlendirir

Klişeleşmiş bir sözdür ama doğrudur. Sözcükler ve sessiz ama yargılayan bakışlar sizi öldürmez ama daha güçlü olmanızı sağlayabilirler. Eleştirileri kabul edin ve insanların sizi düşünmesinin dikkat çektiğiniz anlamına geldiğini unutmayın. 

Eski rol modellere bakın

Eğer yeni nesil bir kadın olduğunuzu düşünüyorsanız, ilk güçlü kadın olmadığınızı hatırlamanızda fayda var. Aksine, ‘güçlü bağımsız kadın’ olmaya karar verdiğinizde, yüzyıllar boyunca yayılan ilham kaynağı olan kadınlardan oluşan büyük bir topluluğa katılırsınız.

HT Hayat