Hadi biraz gevşeyin ve sakin çalışın

Hadi biraz gevşeyin ve sakin çalışın

Saatlerinizi kovulma endişesi ile geçirmeyin bunun yerine yaptığınız bazı hareketlere özen gösterin ve kendinizle dürüst olun.

LEYDİTURK.COM/ ÖZEL

Yapılan bir araştırmaya göre çalışan biri haftada 19 saatini kovulma endişesi ile geçiriyor.  Bu gerginliği üzerinizden atmak için size önerilerimiz var. Patronunuz ile geçinebilmenin püf noktaları:

1. Her işi yapmaya çalışmaktansa bildiğiniz alandaki işleri bitirin ve uzmanlaşın. Uzmanlaştığınız alanda raporlama yaparak üssünüzün güvenini kazanırsınız yeni sorumluklara yakın tutulursunuz. Sizi izleyen bir patron için böyle bir çalışanı olması şanstır.

2. Sizinle çok ilgilenmeyen bir patronla iletişime geçmek bile zor olabilir. Bu yüzden sadece hedefleriniz doğrultusunda gerektirdiği kadar konuşun patronunuzla.

3. Çok çalışan işçiye her patron bayılır ama artık zamanımızda özellikle beyaz yaka işlerde çalışkan olmak kadar sosyal olmak da önemli. İş delisi olmayın, sevdiklerinize zaman ayırın.

4. Eğer patronunuz arkadaş canlısı bir insan ise onu bir kahve ya da içkiye davet etmekte zarar olmaz. Özellikle batıda iş arkadaşları ofis dışında görüşür bunun karlılıkta önemli payı vardır. Bu sayede patron sizden memnun kalacaktır.

5. İşte konuşma tonunuzu iyi ayarlayın ve yüksek sesle konuşmayın. Önemli bir ayrıntı olduğunu göreceksiniz.

6. Detaylara önem verin ama detaycı gözükmeyin. Eleştiri seviyenizi makul tutun ve gelen tepkiye göre hareket edin.

7. Manipülasyon sayılacak söylemlerden kaçının ve direkt olun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.