İş saatlerinde de sosyal medyadayız !

İş saatlerinde de sosyal medyadayız !

İş saatlerinde adaylar sadece çalışmıyor elbette ki! Peki neler yapıyorlar, hangi mecralarda, kaç saat vakit geçiriyorlar?

Secretcv.com’un yapmış olduğu internet kullanım eğilimleri araştırması çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor.

-Mesai saatlerinde, Adayların %48’i sosyal medyada işiyle ilgili sayfaları ve grupları ziyaret ederken %25’i arkadaşlarını takip ediyor.

-İnternette en çok vakit geçirilen siteler %54 ile haber siteleri olurken, sosyal medya %35 ile hemen arkasından geliyor.

-Mesai saatleri içerisinde internette geçirilen zaman hafife alınacak bir zaman değil aslında. Adayların %47’si 1 saatten fazla internette zaman harcıyor.

İş bulmanın kolay yolu Secretcv.com mesai saatlerindeki sosyal medya kullanım alışkanlıklarını belirlemek için bir araştırma yaptı. 19 Kasım–10 Aralık 2014 tarihleri arasında yapılan anket çalışmasına 11.300 aday katıldı. Anket sonuçları hayatımızın her alanında olan sosyal medyanın mesai saatlerinde de bizi yalnız bırakmadığını ortaya koyar nitelikte.

Sosyal medyada en çok neyi takip ediyorsunuz? Sorusunun sorulduğu adaylar, %48 ile “işimle ilgili gruplar ve sayfalar” yanıtını verdi. “Arkadaşlarımı” takip ediyorum diyen aday sayısı %25 olurken, “Moda,Trendler ve Hobiler”le ilgili sayfaları takip edenler %24 oldu. %3’ü ise “Ünlüler ve hayran olduğum kişileri” takip ediyorum yanıtını verdi. Bu sonuçlarda gösteriyor ki yoğun iş temposundan nefes almak isteyen adaylar soluğu sosyal medyada alıyor.

Adaylara, “Mesai saatlerinde iş harici konularla ilgili internette kaç saat vakit geçiriyorsunuz?” diye sorulduğunda ise %53’ü 0 ila 1 saat yanıtını verdi. İnternette 1 ila 3 saat geçiren adayların oranı %30 olurken, 3 saatten daha fazla internette zaman harcayan adayların oranı %17 oldu.

Mesai saatlerinde iş dışında en çok haberlere ve sosyal medyaya bakıyoruz…

\"Mesai saatlerinde iş dışı konulara eğilimi anlamak için sorulan internette en çok hangisine vakit harcıyorsunuz?\" sorusuna ise adaylar, %54 ile “haberler”, %35 ile “sosyal medya” yanıtını verdi. Adayların sadece %7’si “alışveriş yapıyorum” derken, %4’ü de “dizi izliyorum” dedi.