İş veriminizi artıracak 5 sihirli öneri

İş veriminizi artıracak 5 sihirli öneri

Kara Danışmanlık, iş verimini artırmanın yollarını arayanlar için 5 basit ve etkili öneride bulundu.

Doğru stratejilerle, doğru programları kullanarak, ‘Yeni Nesil İş Zekası’ yaklaşımı ile iş yaşamında daha kolay, daha hızlı, daha etkin sonuçlar alabilirsiniz. Türkiye’de 20 yıldır İş Zekası ve analitik raporlama ihtiyaçlarının hızlı, kolay ve ölçeklenebilir bir şekilde karşılanabilmesi için çözüm üreten Kara Danışmanlık’ın Kurucusu Ertan Erışık, “İş yaşamını doğru yöntemlerle çok daha verimli hale getirmek mümkün” diyor.

“CEO’YA DA LAZIM, SATIŞ ELEMANINA DA”

Yaklaşık 20 yıllık veri ambarı, veri madenciliği konularındaki uzmanlıklarıyla 2012 yılından bu yana İş Zekası konusunda yeni bir çığır açan dünya lideri hızlı ve kolay kullanımlı Tableau yazılımını Türkiye’ye getirdiklerine dikkat çeken Erışık, “Bir şirketin CEO’sundan satış elemanına kadar her kademesindeki çalışanlar için zaman çok değerli. Karmaşık ve uygun olmayan programlarla hazırlanmaya çalışılan raporlar, analizler ve istatistikler ciddi bir zaman, emek ve aynı zamanda para kaybına neden oluyor. Oysa çeşitli raporlama ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde, IT desteğine gerek duymadan sağlanması çok ciddi bir çözümdür. Yeni nesil iş zekası yazılımı Tableau; çok ciddi insan ve zaman kaynağı gerektiren görsel ve interaktif raporlama taleplerini son derece hızlı ve çok düşük maliyetlerle karşılama imkanı sunmaktadır” diye konuştu.

VERİMLİ OLMAK İÇİN 5 TÜYO

Kara Danışmanlık’ın Kurucusu Ertan Erışık; ‘Yeni Nesil İş Zekası’ yaklaşımı ile daha hızlı, daha etkin sonuçlar almanın, IT maliyetlerini kontrol altında tutmanın mümkün olduğunu belirterek, yapılan işi verimli kılacak 5 öneriyi şöyle sıraladı:

1. İŞİNİZE ODAKLANIN: Verilerinizi anlamlı hale getirmek için programcılara, uzun süreçlere, yorucu projelere gerek yok. Siz işinize odaklanın.

2. VERİLERLE KARAR VERİN: Kararlarınızı verilere göre verin. İş zekası aracınızı liste almak için değil sonuç almak için kullanın.

3. SERVET ÖDEMEYİN: Performans için bir servet ödemeyin. Krizde en iyi yatırım verimliliğinizi artıracak yatırımdır.

4. VERİLERİNİZİ PAYLAŞIN: Veriyi demokratikleştirin. Veri analizlerinizi takım arkadaşlarınızla paylaşın. Gösterge panellerinizi (Dashboard) yolculuğa çıkarın; müşteri ziyaretlerinizi verilerle destekleyin.

5. STANDARTLARDAN VAZGEÇMEYİN: Projelerinizin bakım maliyetlerinin ileride sizi zorlamasına, sizi belli marka ve teknolojilere mahkum edecek yatırımlar yapmayın.