İş yerinde daha üretken olmanın 7 yolu

İş yerinde daha üretken olmanın 7 yolu

İşe gitmek çoğumuzun hayatının en önemli aktivitelerinden biri. Dolayısıyla bu süreyi üretken geçirmek önemli.

Çalışabiliyorsanız çalışın ama dinlenmeye ihtiyacınız varsa rahat olun. Kendinizi fazla zorlamayın. Her zaman yeterli vakit bulunacaktır. Sadece zamanı etkili olarak nasıl kullanabileceğinizi öğrenin.

1. Önemli görevlere odaklanın

İşte üretken olmanın en önemli yollarından biri, sabah erken saatlerde önemsiz işleri bitirip o gün bitirmeniz gereken önemli işlerle ilgili bir liste yapmaktır. Bu listedeki işleri de önem ve aciliyet sırasına koyup ertesi güne kalabilecek işleri de listenin sonuna yerleştirin.

2. Dikkatinizi dağıtan şeylerden uzak durun

İşinizi yapmanızı engelleyecek veya dikkatinizi dağıtacak bir şeyler her zaman olacaktır. Telefonlar, e-postalar, ara sıra donan bilgisayarınız gibi dikkat dağıtıcıların önüne geçmek imkansız. Fakat size düşen, Facebook ve Twitter gibi dikkat dağıtıcıları iş esnasında kullanmamak. Bunlara ara verdiğinizde size kalan zamanı da iyi değerlendirmiş olursunuz.

3.  Odaklanmayı öğrenin

İlk önce sizi gerçekten motive eden şeyleri bulun. Profesyonel amaçlarınız nelerdir? Bunları gerçekleştirmek için gereken yolları düşünün. Daha sonra tüm ilhamınızı ve eforunuzu belirli bir amaca yöneltin. Unutmayın ki bir zaman limitiniz olduğunda daha üretken ve daha odaklanmış olursunuz.

4. Teknolojiyi kullanın

İşinizi daha hızlı yapmak için günümüz teknolojisinden faydalanmayı unutmayın. Doğru program veya donanım ile hemen her işi yapabilirsiniz. Örneğin e-posta programınızı önemli e-postaları ayırıp diğerlerini başka bir dosyaya yollaması için ayarlayabilirsiniz. Veya toplantılarınızı otomatik olarak planlayıp faturalarınızı internet üzerinden ödeyebilirsiniz.

5. Aralarınızı iyi ayarlayın

İşe başlamadan önce ne zaman ve ne kadar ara vereceğinizi iyi hesaplayın. Üretkenlik sürekli çalışmak anlamına gelmez. Tam aksine sürekli çalışmak üretkenliğinizi belli bir noktadan sonra yavaşlatacaktır. İyi planlanmış birkaç ara ile maksimum üretkenliğe ulaşabilirsiniz. Hayatınızda en az işiniz kadar önemli olabilecek diğer konuları da ihmal etmemek lazım.

6. Görevlerinizi etkili bir biçimde yönetin

İşe alışmak için güne hep kolay işlerle başlayın. Özellikle daha fazla beyin gücü gerektiren işlerinizi otomatikleşmiş olan işlerinizden ayırın. Bitirilmesi imkansız gibi gözüken işleri ufak bölümlere ayırın. Eğer işlerinizden birinin yüzde 80’i başka birisi tarafından yapılabilirse ve eğer pozisyonunuz buna el veriyorsa başka birisini bu işle görevlendirin. Yardımı için teşekkür etmeyi unutmayın.

7. Kendinizi fazla zorlamayın

Bazı günler hiç çalışamadığınız ve bazı günler de 12 saat çalışabildiğiniz zamanların olması doğaldır. Çalışabiliyorsanız çalışın ama dinlenmeye ihtiyacınız varsa rahat olun. Kendinizi fazla zorlamayın. Her zaman yeterli vakit bulunacaktır. Sadece zamanı etkili olarak nasıl kullanabileceğinizi öğrenin.

Sonuç olarak, üretken olmak görevlerinizi mümkün olan en kısa zamanda bitirip aynı zamanda da profesyonel amaçlarınıza ulaşabilmektir. İyi bir üretkenlik aynı zamanda en iyi sonucu alabilmek icin kendinizi ve profesyonel alışkanlıklarınızı koordine edebilmektir.

HT Hayat