İş yerindeki utangaçlığınızdan kurtulun

İş yerindeki utangaçlığınızdan kurtulun

Peki, utangaçlıktan kurtulmak için neler yapılabilir?

Utangaçlık, özgüveni baltalar ve insan ilişkilerinin sekteye uğramasına neden olur. Çok yaratıcı fikirlerimiz olsa dahi dile getiremediğimizden değerimizin anlaşılamaması gibi üzücü bir sonuç doğurabilir.

Özgüven çok önemli

Utangaçlık, özgüveninizin düşük olduğunu gösterir. Hata yapmaktan korktuğunuz için kabuğunuza çekiliyor olabilirsiniz. Neden? Etrafınızdaki insanlar hata yapmıyor mu? Velev ki yapmıyor. Yine de hata yapmak fikir beyan etmemekten çoğu zaman daha iyidir. Kendinize güvenin ve fikrinizi rahatlıkla söyleyin. Ancak fikirlerinizle fark edilebilirsiniz.

Diğerleri sizin yansımanızmış gibi düşünün

Etrafınızda onlarca insan varken konuşamıyor ve heyecandan ne yapacağınızı bilemiyorsanız onlar yokmuş gibi düşünün. Sanki ayna karşısında konuşuyormuş gibi belirli bir noktaya odaklanın. Zamanla göz teması kurmaya başlayacak ve rahat hissedeceksiniz.

Değerinizi bilin

Utangaç insanlar genellikle başarılarını göz ardı eder ve kendini değersizleştirir. Genel toplantıda dile getirmek istediğiniz fikirlerinizin çok gereksiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Hayır! İşe katkıda bulunacak her fikir değerlidir. Kendi değerinizi bilin ve diğerlerinin ne söyleyeceğini umursamayın. Aksi takdirde müdürünüzle ilişkiniz kaçamak sorular ve önerilerden öteye gitmeyecektir.

Milliyet