Kadın patronlar ofiste doğallık arıyor

Kadın patronlar ofiste doğallık arıyor

Kadınlar, ofis mobilyalarında doğallık ve rahatlık istiyor.

Özel sektörün dışında, kamuda da üst düzey yönetici pozisyonda oranlarını artıran kadınlar, ofis mobilyalarında doğallık ve rahatlığı ön plana çıkarıyor Ofis Tekin Exclusive Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin:

“Kendilerini evde de çalışma ortamı bekleyen kadınlar, en azından ofislerinde rahat edecekleri takımları tercih ediyor”

Kadın patronların sayısı hızla artıyor

Özel sektörde çok sayıda alanda iş kuran ve işlerini başarıyla yürüten kadın patronlar, kamuda da kendilerini ispatlıyorlar. Son verilere göre kamudaki üst düzey yönetici oranını yüzde 9,3’e çıkaran kadınların ofis mobilyasındaki tercihlerinin rahatlık ve doğallığı öne çıkaran ürünler olduğu bildirildi.

TÜİK verilerine göre işgücüne katılım oranları son yıllarda erkeklerin üçte bir oranına yükselen kadınlar, ofis mobilyalarına da yön vermeye başladı. Mobilya sektörüne yön veren Ankara Siteler’de modern tasarımlarıyla dikkatleri çeken Ofis Tekin Exclusive’in Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tekin, kadın işverenlerin artmasının tasarımlarında onlara yönelik ürünler oluşturma çabasını da beraberinde getirdiğini kaydetti.

Ürettikleri her 10 ofis mobilyasından 3’ünün müşterisinin kadınlar olduğunu belirten Cemal tekin, şunları söyledi:

“Kadınlar ofislerini dizayn ederken  ağır veya süslü mobilyalar yerine  daha yumuşak çizgilerin bulunduğu  modern mobilyaları tercih ediyor. Rahat ve şıklığın bir arada olduğu ofis takımları en çok tercih edilen ürünler arasında diyebiliriz. Ofis koltuğu ve masa seçerken zarif çizgilerle bezenmiş doğal ve yumuşak ürünleri alıyorlar. Biz de bu tercihler ışığında kadın patronlarımıza doğal çizgilerin hakim olduğu, ince dokunuşlarla zenginleştirdiğimiz ofis mobilyalarımızı sunuyoruz.” 

Rahatlık arıyorlar

Cemal Tekin, kadın patronların kendilerini evde de çalışma ortamının beklediğini anımsatarak, “Gün boyu yoğun tempoda çalışan kadınlar, akşam eve geldiklerinde yemek, bulaşık, çay, temizlik gibi biriken işleri de süratle yapmaya çalışıyorlar. Bu nedenle aslında onların gün içinde rahat edeceği mekanlar ofisler oluyor. Bu nedenle tercihlerinde rahat edecekleri, gözlerini yormayacak renk ve çizgideki takımları istiyorlar. Huzuru, dinginliği ve doğallığı simgeleyen pastel renkler  kadın patronların ilk tercihi arasına giriyor. Özellikle ofis koltuğu seçiminde pastel renklerin üzerine ince detaylarla süslenen kumaşla zenginleşen koltuklar en sevdikleri ürün” dedi.