Kadınlar neden iş yerinde ağlıyor?

Kadınlar neden iş yerinde ağlıyor?

İşyerinde kadınların erkeklerin 4 katı fazla ağladığı ve bu rahat davranışlarının daha başarılı olmalarını sağladığı kanıtlandı

Uzmanlara göre sorunun cevabı ikisi de. Kadınlar hassas yapıları nedeniyle işyerinde erkeklerden 4 kat fazla ağlıyor. Ancak bu zaaf kadının stresini hemen üzerinden atmasını sağlayarak rahat davranışları, dolayısıyla başarıyı beraberinde getiriyor

İşyerinde kadınların erkeklerin 4 katı fazla ağladığı ve bu rahat davranışlarının daha başarılı olmalarını sağladığı kanıtlandı. ABD'de Anne Kreamer'ın başkanlığındaki çalışma için 700 çalışanın işyerindeki davranış biçimleri incelendi. Çalışmanın sonuçları "It's Always Personal: Emotion in the New Workplace" kitabında yayımlandı. Araştırmacı Psikolog Yasmine Yaghmour'un Prof. Gail Kinman ile Bedford Üniversitesi'nde yaptığı araştırma kadınların kendilerini işyerinde yaptıkları hatalardan dolayı daha sert bir biçimde yargıladıklarını ortaya koydu. Araştırma sonunda kadınların yüzde 41'inin, erkeklerin ise sadece yüzde 9'unun işyerinde ağladığı saptandı. Katılımcıların tümü işyerinde ağlamalarının nedenini evdeki stresi ofise götürmeleri olduğunu ifade etti. Ayrıca işyerinde ağlamanın verimliliği artırdığı da ortaya çıktı. Özellikle kadınların kendi içinde yaşadığı stresi bir anda dışarı vurmasının daha sağlıklı ve üretken olmalarını sağladığı vurgulandı. Ağlayan kadın çalışan yaptıklarını yeniden değerlendiriyor ve bu da işyerinde erkeklerden daha başarılı olmalarını sağlıyor. Uzmanlara göre kadınların daha çok ağlamasının nedenleri duygusal yapıları ve evde veya başka yerde yaşadıkları stresi işe taşımayacak kadar güçlü olamamaları. Ayrıca kadınların göz pınarları da biyoloji olarak dolmaya erkeklere göre daha yatkın. Bundan dolayı kadınlar hayatlarının 4 ayını ağlamakla geçiriyor. Bu da 12 bin saati buluyor.

Uzman Psikolog Zaza Yurtsever

Kadınların işyerinde daha başarılı olmasının nedeni duygularını baskı altına almamaları olabilir. Kadınların erkeklere göre daha hassas olması ise evrimsel açıdan anlamlı. Ancak bu, erkeklerin hassas olmayı öğrenemeyecekleri anlamına gelmiyor. Tek fark kadınların bu hassasiyetlerinin doğuştan gelmesi.

SORUMLULUKLAR VERİLİR

Psikiyatr Dr. İbrahim Bilgen

Kadınlar daha mükemmeliyetçi ve hatalara karşı acımasızdır. Eleştirilere karşı kendilerini suçlarlar. Olayları felaketleştirmeye daha müsaittirler. Küçüklükten itibaren korumacı, destekleyici ebeveyn yakınlığını iş hayatında bulamayınca da çaresizlik duygusu ile ağlayabilmektedirler. Ancak bu kaygılı ve mükemmeliyetçi yapıları sorumluluk gerektiren işlerin kendilerine verilmelerine neden olmaktadır. İş yükleri, sorumlulukları fazla ve hata yapma ihtimalleri kendilerine göre hiç olmama inancında bulunan kadınlar, bana göre çoğu işyerinin ayakta durmasını sağlayan ana çatıları. 

Sabah