Kadınların istifa nedeni

Kadınların istifa nedeni

Bir kariyer sitesi, iş hayatıyla ilgili istatistikleri açıkladı.

Yenibiris.com, yaptığı bir dizi anketle çalışanların iş değiştirme eğilimlerini araştırdı. Çeşitli sektörlerden toplam 4.421 kişinin katıldığı anketlerde Kaç yıldır çalışma hayatındasınız?, Ortalama kaç yılda bir iş değiştiriyorsunuz, Son işyerinden ayrılma biçiminiz nedir?, En çok hangi faktör sizi istifaya götürür? soruları yöneltildi. 

Bu sorulardan çıkan sonuçlara göre, yetersiz ücret, istifa kararında en büyük etken (yüzde 33). Ayrılma sebebi olarak yöneticisini gösterenlerin büyük kısmı gösterenler eğitim sektöründe çalışıyor. Hâlâ ilk işimde çalışıyorum diyenlerin oranı ise yüzde 21. 

Bilişim sektöründekiler 2-3 yılda bir iş değiştiriyor. Bu sektörde işinden ayrılmayı tercih edenler, en büyük gerekçe olarak yaptığı katkının yeterli takdiri görmemesini söylüyor. 

En fazla istifa tekstilde ve ağır sanayide yaşanıyor.

Kadınların istifa sebebi bambaşka

Ankete katılanların istifa sebepleri cinsiyet olarak da farklılık gösteriyor. Erkeklerin yüzde 40’ı ücret yetersizliğinden istifa ettiğini belirtirken, kadınlar için kariyerin daha ön planda olduğu anlaşılıyor. Ankete cevap veren kadınların yüzde 38’i istifa sebebi olarak gelişme ve yükselme imkanı olmayışını gösteriyor. Ayrıca kadınların şirketlerine olan bağlılıkları daha düşük. Kadınların yüzde 23’ü bir şirkette 5 yıl ve üzeri çalışırken, erkeklerin yüzde 34’ü bir kurumda 5 yıl ve üzeri kalıyor.