Kovulmayı garanti eden 5 cümle

Kovulmayı garanti eden 5 cümle

Dünyanın en tatlı ve anlayışlı müdürünü bile çılgına çevirecek cümleler vardır ki...

İşte kovulmayı garantileyen cümleler:

1. “Anlamadım”

Müdürünüz size işi genel hatlarıyla anlatır ve alanında uzman biri olarak sizin boşlukları doldurmanızı bekler. Bir müdürden harfi harfine açıklama beklemeyin. “Anlamadım” tarzı bir cümle kurmaktan da kaçının. Gerçekten anlamadığınız durumlarda sadece “Anlamadım” demek yerine tam olarak hangi konuya takıldığınızı ifade edin.

2. Tekrar edebilir misiniz?”

Yanlış anladığınızda elbette tekrarını dinlemek isteyebilirsiniz. Ancak bir kaç seferi aştıktan sonra müdürünüz sizin dinlemediğinizi düşünebilir ve sizden umudu kesebilir.

3. “Benim hatam değil”

Müdüre iletilmesi gereken dosyalar mevcut ve bu işi birlikte yürüttüğünüz kişi oldukça unutkan. Müdürünüz suçun sizde olduğuna inanıyorsa konu kapanmıştır. “Benim hatam değil, x kişisinin teslim etmesi gerekiyordu” şeklinde cümleler pek fayda sağlamayacaktır. Zira süreci takip eden kişi olarak işlerin yolunda olup olmadığını kontrol etmek sizin sorumluluğunuz.

4. “Konuşmamız lazım, çok önemli”

Sizin için önemli olan bir konu müdürünüz için hiçbir şey ifade etmiyor olabilir. İletişim kurmaya çalışırken bu tür cümleler kurmaktan vazgeçin. Müdürünüze müsait olup olmadığını sorduktan sonra konuyu açıklayıp konuşmak istediğinizi dile getirin.

5. “Bu benim işim değil”

Müdürünüz bu konunun sizin işiniz olduğunu düşünüyorsa öyledir. Hiçbir müdür böyle bir açıklama duymak istemez.

Milliyet