Mobbing'e karşı susmayın!

Mobbing'e karşı susmayın!

Uzmanlar "iş yerinde mobbing uygulanırsa sessiz kalınmamalı" önerisinde bulunuyor.

Çalışana uygulanan yıldırma ve psikolojik baskı olarak nitelenen Mobbing, Türkiye’de oldukça güncel ve bilinir bir hale geldi. Konunun yasayla desteklendiğini ve dava süreçlerinin bile oluşmaya başladığını belirten Hugent İş Geliştirme Direktörü Özlem Veryeri Taşkaya, iş yerinde Mobbing uygulanırsa sessiz kalınmamalı önerisinde bulunuyor.

Küçük düşürücü, taciz içeren, ulaşılması zor hedef ve proje vererek yıldırmaya yönelik yaklaşımlar olarak bilinen Mobbing, Türkiye’de de artık çok iyi biliniyor. Yasayla desteklenmesi doğrultusunda Türkiye’de güncel ve bilinir bir nokta haline gelen Mobbing için dava süreçleri bile oluşuyor.

Mobbing’le karşılaşan bir çalışanın sessiz kalmayıp olayı bir üstüne veya yetkili merciye rapor etmesi gerekiyor. Sürecin uzaması ve devam etmesi durumunda psikolojik destek alınıp ilerleyen süreçte mahkemede delil olarak sunulabiliyor.

Mobbing’in uzun süre devam etmesi ve örgüt yönetiminin bunu hoş görmesi, desteklemesi ya da teşvik etmesi, kurumun bir parçası olarak algılanmasına, piyasa repütasyonunun düşmesine ve hukuki süreçlerle karşı karşıya kalınmasına sebep olabilir.

Konuya yönelik hukuki altyapı ve örnek uygulamalar ile ilgili seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenleniyor. Bilinç seviyesinin artırılmasına yönelik sosyal medya üzerinden de çalışmalar yürütülüyor.