Ofis masanız sizi ele veriyor!

Ofis masanız sizi ele veriyor!

Ofisteki masanızda bulunan eşyalar tüm karizmanızı yerle bir edebilir.

1. Tırnak evde törpülenir
Tırnağınız kırıldı ve çok kötü görünüyor. Herkesin ortasında törpünüzü çıkarmayı düşünüyorsanız durun. hiç olmazsa tuvalete gidip orada bu işinizi halledin. Ofisin karanlık koridorlarından kimin çıkacağı belli olmaz.

2. Aşçı değilseniz sandviç hazırlamayın
Aşçı olmadığınız takdirde çalıştığınız masada sandviç hazırlamayın. Kahvaltınızı veya öğle yemeğinizi evden hazır getirin. İş arkadaşlarınızı garip sos veya pastırma kokusuna maruz bırakmayın.

3. Çam ağacı süsler gibi her bulduğunuzu asmayın
Hayatınızın büyük bölümünü ofis masasında geçirdiğinizi ve kendi alanızı yaratmak istediğinizi biliyoruz. Ancak gerçekte hiçbirimiz ofis masamızda yalnız değiliz. Yanımızdan geçen insanlar sürekli masaların düzenini ve üzerindekileri incelemektedir. Bu nedenle peluş oyuncaklarınızı veya özel hediyelerinizi masanızın üzerinde bırakmayın.

5. Ofiste soyunmayın
Ayakkabılarınız ayağınızı sıkmış olabilir. Ancak toplum içinde olduğunuzu hatırlayıp sabretmeyi deneyin. Hiç kimsenin minik parmaklarınızı görmesine gerek yok.

6. E-ticaret sitelerinden uzak durun
E-ticaret sitelerinin çok cazip fiyatlar sunduğu aşikar. Ancak "Şöyle bir bakıp çıkacağım" düşüncesiyle açtığınız sayfalar başkaları tarafından görülürse iş ahlakını çiğnemiş olursunuz.

7. Çöpçatan sitelerine girmeyin
Geçen hafta online chat odasında tanıştığınız ve flört ettiğiniz kişiyle iletişiminize herkesin erişebileceği şirket bilgisayarından devam etmeyin. Böyle özel işlerinizi evinizde kendi bilgisayarınızla halledin.

8. Yüksek sesle, kısık sesle veya şifreli konuşmayın
Ofiste en sinir bozucu şeylerden biri bağırarak telefonda konuşan kişilerdir. Herkesin "çalışmak" amacıyla bulunduğu ofisi dayanılmaz bir hale getirebilen yüksek sesli konuşmalar dikkat dağıtır ve mimlenmenize neden olabilir. Şifreli veya çok kısık sesle konuşmak da önerilmemektedir.

9. Hastaysanız eve gidin
Ufak bir ormanı yok edecek kadar çok kağıt mendil kullanıyorsanız hastasınızdır ve eve gitmeniz herkes için daha hayırlı olacaktır.

Sürekli öksürüp hapşırarak etraftakilerin dikkatini dağıttığınız gibi diğerlerinin hastalanmasına da sebep olabilirsiniz.

10. Ofis masasında uyumayın
İnsan kaynakları sizi işe alırken kimliğinizle birlikte bir de yastık vermediyse ofiste uyumanızı kimse beklemiyor demektir. İşteki karizmanın ve ciddiyetin en çok bozulduğu anlar uyurken yakalandığınız zamanlardır.

11. Ufak bir öpücükten zarar gelmez demeyin
Sevgilinizle veya eşinizle aynı iş yerinde çalışıyorsunuz. Ciddiyeti elden bırakmamak gerek. Ufak bir öpücük, sarılma veya el ele tutuşmaktan zarar gelmez demeyin. Her şeyin bir yeri ve zamanı olduğunu unutmayın.

Milliyet