Sinirlerinize hakim olun

Sinirlerinize hakim olun

İşte kontrolü elde tutmanız için size bir kaç öneri

Sinirlerinizi bozan bir e-posta aldınız. İşgüzarlıkla yazılan satırlar sizi müdürünüze şikayet eder nitelikte. "Tümünü cevapla" deyip siniriniz geçene kadar yazmak istiyorsunuz. Klavye sesleri yükseliyor ve kalp atışlarınız hızlanıyor. Tanıdık geldi mi? İşte bu tür durumlarda sinirlere hakim olmanın yolları..

Kendinize sorun: "Ne kadar önemli?"
Sizi bu hale sokan kişi kendinizi kaybetmenize belki de işinizi kaybetmenize değecek mi? Sizi kışkırtan kişilerin amacı zaten sizi hata yapmaya sevk etmek değil mi? Sakin olun. Derin nefes alın ve rahatlayın. 1 ay sonra adını bile hatırlamayacağınız kişiler için kariyerinizi riske atmaya değmez. Günü gelecek ve cevabınızı eşit şartlarda vereceğiniz günler gelecektir.

Üstünüze alınmayın
İş hayatındaki çatışmaları her zaman üstünüze alınmayın. Bizzat size yöneltilen bir sitem olmadıkça fazla kafa yormaya gerek yoktur. Aksi halde ofis sizin için çekilmez bir hal alabilir.

Öncelikleri belirleyin
Olumsuzluklar iş hayatının bir parçasıdır. Ortalık her zaman güllük gülistanlık olmayacaktır. Bütçe hedefleri, müşteri ilişkilerindeki aksaklıklar ve idari sorunlar iş hayatında can sıkan noktalardır. Yıkıcı olmak yerine yapıcı davranıp kendinizi gösterme şansını da yakalayabilirsiniz. Sorumluluk almaktan çekinmediğiniz takdirde kendinizi iyi hissedeceksiniz.