Stresli işler, sağlıksız dişler !

Stresli işler, sağlıksız dişler !

Bazı meslekler, diş sağlığınızı olumsuz yönde etkiliyor.

Bazı meslekler periodontal hastalıklara (dişeti hastalıklarına) yol açabiliyor. Diş Hekimi Göknur Gözen de, kişilerin icra ettikleri işlerin şeklinin ve içeriğinin dişlerine olumsuz etki edebileceğini belirtiyor.  

Dişeti hastalıklarının oluşmasında en önemli etkenlerden birisinin ağız kuruluğu olduğunu belirten Göknur Gözen, bu durumun bazı meslek sahiplerinde daha fazla görülebileceğini hatırlattı.

Nefesli müzik aleti çalan müzisyenlerin dişlerinin ve dudaklarının sürekli aralık olması; marangoz ve kunduracıların dişlerinin arasında çivi gibi malzemeler bulundurması; fırın ve ateşli ocak karşısında çalışan kişilerin sıcak karşısında ağızlarının kuruması dişetlerini olumsuz etkiliyor. diyen Gözen, işin stres ve yoğunluk seviyesinin de ağız sağlığına etki edebildiğini belirtiyor.

Stresli İşler, Sağlıksız Dişler Yaratıyor…

Diş Hekimi Göknur Gözen, stresli iş ortamlarının da diş ve dişetlerine olumsuz etkileri olduğundan bahsetti.

Özellikle son yıllarda birçok hastalığın stres nedeni ile ortaya çıktığını hatırlatan Gözen, psikosomatik durumlar oluştuğunda, kişiler heyecanlandığında veya sinirlendiğinde farkında olmadan dişlerini sıktığını söylüyor. Bu durum da okluzal baskılar nedeniyle periodontal dokularda (dişetlerinde) zarara yol açıyor.

Yoğun Çalışmak Yemeği Unutturuyorsa, Dişi de Kaybettirebilir…

Yoğun çalışma ortamlarında geçiştirilen öğünlerin de diş ve dişetlerinde sorunlara yol açabildiğini belirten Göknur Gözen, çalışmam gerekiyor diyerek beslenmenizi geciktirmeyin diyor.

Beslenmeyi aksatman ya da iyi düzenlenmemiş bir diyetle beslenen kişilerde periodonsiyumun yapı bakımından zayıfladığını söyleyen Gözen, dişetlerinin bu durumlarda yıpranmaya, harap olmaya başladığını söylüyor.

Leyditurk.com