Yaratıcılığınızı geliştirmek için yapmanız gerekenler

Yaratıcılığınızı geliştirmek için yapmanız gerekenler

Yaratıcılığınızın sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, ufkunuzu genişletmenin tam zamanı...

Yaratıcı olmak uykusuzluk sorununu çözme, engellerle başa çıkma konusunda size kolaylık sağlar. Yeterince ilginç biri olabilirsiniz ama yaratıcılığın sınırları yoktur. Hep daha ileri gidebilirsiniz.

Televizyon izlemeyi bırakın 

Televizyon zihninizi uyuşturur. Size zihninizi yormamak, düşündürmemek üzere bilinçaltı mesajlar gönderir. Yaratıcılığınızı artırmak bir yana, varolan yaratıcılığınızı da köreltir.

Yürüyüş yapın

Süresi size bağlı. İster 15 dakika olsun, isterseniz bir saat. Ne kadar olursa olsun yürüyüş yapın. Etrafınızdaki görüntüleri kayda alın. Etrafınızdakileri olduğu gibi kabul edin ve izlemenin keyfini çıkarın. Muhtemelen bir sürü yaratıcı fikirle dolacaksınız.

Evde dans edin

Komik duruma düşmeyi umursamayın, eğer gerekiyorsa komik duruma düşün. Dans etmek egzersiz yapmak gibidir. Endorfin salgılamanıza ve mutlu olmanıza yardımcı olur. Bu da zihninizinyaratıcılık kapılarını ardına kadar açar.

Sessiz olun

Sessizliği dinleyin. Sessizliğin de kendine has bir sesi vardır. Belki güneşin doğuşunu izleyebilirsiniz. Kendinize sessiz bir gün yaratın. Telefonunuzu kapatın, televizyonu, radyoyu ve gerekirse tüm iletişim araçlarını kapatın. Kendinize zaman ayırın.

Oyun oynayın ve numara yapın

Oyun oynadığınız zaman zihniniz keşfetmeye başlar ve bilinçaltınız harekete geçer. Hayal gücünüzü çalıştırın ve beş sene sonra nerede olduğunuzu gözünüzün önünde canlandırın. Detayları yazın. Duygularınızın, düşüncelerinizle etkileşimde olduğuna emin olun.

HT Hayat