Yaratıcılıkta sınır tanımayan kadınların yeni trendi

Yaratıcılıkta sınır tanımayan kadınların yeni trendi

El becerilerini kullanarak yaptıkları ürünlerin satışıyla geçimini sağlayan kadınların sayısı giderek artıyor

Yeteneklerini, pratiğe dönüştürmek konusunda sınır tanımayan birçok kadın, değişik renk ve şekillerde kokulu sabunlar yaparak, aile bütçelerine katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Hayatımızın vazgeçilmezi

Her zaman temizliği ve saflığı anlatan, lavanta, gül, bebek pudrası, okyanus, yasemin, hamam kokusu gibi bir birinden özel kokularıyla geçmişten günümüze hayatımızın vazgeçilmezi olan sabunlar, şimdilerde birçok kadın için kazanç kapısı oldu. 

Ek gelir kapısı sunuyor

Fazla maliyet gerektirmeyen bu işin farklı bir uğraş olmasından dolayı büyük ilgi gördüğünü söyleyen Tiny Miny Entertaintmet and Costumes ortaklarından Ahmet Doğru, “Sabun her zaman kullanılan ve ihtiyaç duyulan bir gereçtir. Bundan dolayı da piyasası çok geniş olmakla birlikte insanlara ek gelir kapısı sunmaktadır. Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da birçok ev hanımı yapmış olduğu kokulu sabunlarla evinin geçimini sağlamaktadır” dedi.

Farklı tasarımlar dikkat çekiyor

Dekoratif ve görsel açıdan dikkat çeken sabunların daha çok talep gördüğünü ifade eden Ahmet Doğru, yaratıcılığın bu işte çok önemli olduğunu söyledi. Doğru, “Biz firmamızda, kokulu sabun malzemelerinden silikon kalıplara, sabun bazı denilen sabunun ham maddesinden esans ve boyalarına kadar birçok malzemenin satışını gerçekleştiriyoruz. Ev hanımlarına daha çok katkı sağlayabilmek adına, Adana ve çevre illerde fiyatlarımızı minimum düzeyde tutan tek firmayız. İnsanların kişiye özel tasarımlar hazırlayabileceği geniş malzeme yelpazesine sahibiz” diye konuştu.