Yeni mezunlar bu rehberle iş hayatına hazırlanıyor

Yeni mezunlar bu rehberle iş hayatına hazırlanıyor

Yenibiris.com’un üniversiteden yeni mezun olan gençler için hazırladığı “Yeni Mezunun İş Rehberi 2015” çıktı

Türkiye’de 61 üniversiteye gönderilen rehberde tepe yöneticilerden gençlere mektupların yanısıra cazip iş alanları, iş aramanın püf noktaları, ve şirketlerin işe alım planları gibi güncel bilgiler yer alıyor. 

Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, Yeni Mezunun İş Rehberi 2015 ile yeni mezun gençlere rehberlik etmeyi sürdürüyor. İş hayatına atılacak gençlerin aklındaki pek çok soruya yanıt bulmalarını sağlayan rehberin bu yıl onuncusu yayımlandı.

Bu yıl çeşitli üniversitelerden yaklaşık 600 bin genç mezun olup iş arayışına başladı. Oysa özel sektörde işe alımların sadece yüzde 10’luk kesimi yeni mezunlardan oluşuyor. Diplomanın iş kapısını açmada yeterli olmamasını yanısıra, kendine uygun hedef belirlememe, staj ve iş deneyimi eksikliği, kararsızlık, kendini anlatamama, gerçekçi olmayan beklentiler gibi faktörler gençlerin istediği gibi bir iş bulmasını daha da zorlaştırıyor. Tam bu noktada Yeni Mezunun İş Rehberi devreye giriyor ve üniversitelerden yeni mezun olmuş gençlere hayatlarını kolaylaştıracak ipuçları veriyor. Rehberde cazip iş alanları, ücret aralıkları, etkili iş arama yöntemleri ve tepe yöneticilerin gençler için yazdığı mektuplar var. İş arama sürecinde akla takılan birçok soruyu da çeşitli sektörlerden insan kaynakları yöneticileri cevaplıyor. Şirketler bölümünde ise şirketlerin işe alım planları, gençlerde aradıkları özellikler, çalışanlara verdikleri eğitim ve kariyer fırsatları bulunuyor.

2006 yılından beri her yıl 40 bin adet basılarak Türkiye’deki 61 üniversiteye gönderilen Yeni Mezunun İş Rehberi, dokuz yılda yaklaşık 350 bin yeni mezuna ulaştı. Üniversitelerin kariyer merkezleri, mezun dernekleri ve öğrenci işleri aracılığıyla mezun olacak öğrencilere ücretsiz dağıtılan rehber, ayrıca Yenibiris.com’da İş Yaşamı sayfasından da incelenebiliyor.