Yoksa siz de işinizden memnun değil misiniz ?

Yoksa siz de işinizden memnun değil misiniz  ?

Siz de çabuk pes edip sık sık iş değiştirenlerden misiniz ?

İş bulmanın günden güne zorlaştığı günümüzde, hala çeşitli sebeplerden bulunduğu işte mutlu olmayan ve sürekli iş değiştirmeyi alışkanlık haline getirmiş insanlar var. Yoksa siz de onlardan biri misiniz?

Öyleyse bu önerilere kulak vermelisiniz... Sizin de tahmin edeceğiniz gibi böyle bir durum asla kimseyi mutlu etmez. Rekabetin her geçen gün daha da arttığı iş ortamında, çalıştığınız iş ve işyerinde mutlu olmanız ve kariyeriniz korumanız için işte size birkaç öneri.

Yaptığı işten zevk alamayan ve çalıştığı ortamda istediğini bulamayan, bu yüzden de iş değiştirmeyi alışkanlık haline getirmiş insanların genel özelliklerine bakarsak, genellikle genç, dinamik ve çok hırslı olduklarını söyleyebiliriz. Yeni işyerlerindeki yeni masalarına bile alışmadan işlerini bırakan bu grup, iş dünyasında maymun iştahlı olarak tanımlanıyor.

Daha dinamik bir iş

Birçok insan kaynakları müdürü, bu grup insanların yaptıklarının düşünülenin aksine çok negatif bir şey olmadığını söylüyor. Aslında bu gruba giren insanlar, kendilerini daha mutlu hissettikleri bir ortamda daha verimli çalışacaklarını düşünüyorlar. Ama az zamanda iyi bir pozisyon, iyi bir maaş, keyifli çalışma arkadaşları ve her gün saat 5'te biten bir iş isterseniz, hayal kırıklığı yaşarsınız.