Aşka giden yol mideden geçer

Aşka giden yol mideden geçer
Güncelleme:

Bolluk bereketin sembolü olan pirinçle hazırlanan peynir keki ve salata aşk sofranızda sizi bekliyor.

Sevgililer Günü, aşkların dile getirildiği, sürprizlerin hazırlandığı ve sevgilerin keyifle dile getirildiği bir gündür. Sevdiğinize özel bir menüyle aşkınızı göstermek istiyorsanız, sizin için iki eşsiz yemek tarifi var. Evrende bolluk bereketin sembolü olan pirinç ile hazırlanacak tariflerle, hem tatlının keyfine hem de özel bir salatanın lezzetine doyacaksınız. 

Meyvelerle hazırlanan “Venüs Salata”, hem pratik hem de bir o kadar leziz bir yemek. Yasemin pirinciyle yapılan salata, badem ve limon suyuyla süslenerek servis ediliyor.

Kalp şeklinde bir tatlıyla akşamı tamamlamak isteyenler ise Sezon Pirinç’in “Pirinçli cheese cake” tarifini denemeli. Bilindik hamurlu veya sütlü tatlılardan farklı bir lezzet sunan “Pirinçli cheese cake” sofranıza “tatlı” bir esinti getirecektir.

Yemeğimizi süslemelerle tamamlayıp bir tutam sevgi de kattıktan sonra sevgilimizin kalbine giden yola çıkabilirsiniz. 

\"peynir-keki2.jpg\"

SİYAH PİRİNÇLİ NEW YORK USULÜ PEYNİR KEKİ

Malzemeler

- 1 bardak Siyah Pirinç (haşlanmış)

- 1 su bardağı dövülüp ufalanmış kakaolu bisküvi ya da limonlu light bisküvi

- 1 paket vişne jölesi (tarifine göre yapıldıktan sonra haşlanmış pirinç ile karıştırılacak)

- 1 su bardağı dövülüp ufalanmış kepekli bisküvi

- 1 çorba kaşığı şeker

- 2 çorba kaşığı zeytinyağı

- Dolgu için: 4 paket Labne light peynir, 1+1/4 su bardağı şeker, bir limonun kabuğu rendesi, bir çay kaşığı toz vanilya, 4 yumurta, 1 dolu çorba kaşığı kepekli un, ½ su bardağı taze krema.

- Üstünü ve altını kaplamak için: Hazırladığınız vişne jöleli Sezon Siyah pirinçle karıştırın ve soğumaya bırakın.

Hazırlanışı

- Kekin tabanı için bisküvi kırıntılarını, zeytinyağını karıştırın. Karışımı kalıba boşaltın ve kalıbın dibine düzenli bastırarak yayın.

- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 9 dakika pişirin ve çıkarın. Fırını 260 dereceye yükseltin.

- Büyük bir kasede krem peyniri ve şekeri çok iyi çırpın. Peynir krema haline gelmeli. Ardından önce limon rendesi ve vanilyayı; ardından da yumurtaları ekleyip karıştırın. Unu ekleyip karıştırın ve en son kremayı ekleyin. Karışımı bisküvi tabanının üzerine boşaltın.

- Fırında 11 dakika pişirin. Isıyı 95 dereceye getirin ve peynir kekinin ortası sertleşmeye başlayınca dek fırının kapağını açmadan 40 dk. Pişirin ve 3 saat soğumaya bırakın.

- Keki yuvarlak bir kaseye alarak Sezon Siyah Pirinçli jöle ile kekin üstüne iyice kaplayın. Servis için sıcak suya batırılmış bıçakla kesip servis edin.

\"img_0380.jpg-venus-salata.jpg\"

VENÜS SALATA

Malzemeler

- 3 kırmızı elma

- 1 taze sıkılmış limon suyu

- 2 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında Yasemin pirinçi

- 1 dal doğranmış kereviz sapı

- 1.5 su bardağı doğranmış beyaz badem

- 1.5 su bardağı doğranmış çilek

Sos için

- 1.5 su bardağı mayonez

- 1.5 su bardağı yağsız yoğurt

Hazırlanışı:

Salata için: Geniş bir kabın içine küp küp doğranmış elmaları ve limon suyunu koyup karıştırın. Ardından pirinci, kereviz saplarını ve çilekleri ekleyip karıştırın.

Sos için: Küçük bir kabın içinde mayonezi ve yoğurdu karıştırın. Bir spatül yardımıyla salatanın üstüne dökün. Bademle süsleyin. Servise yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.