Muzlu ve karamelli pasta

Muzlu ve karamelli pasta
Güncelleme:

Muzu ve karameli bir arada sevenler için lezzetli bir pasta tarifi...

Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paketkabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığıkakao
2 çorba kaşığı damla çikolata
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık

Üzeri için:

1 paket krema
1 çay bardağı toz şeker
3 adet büyük muz

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekerleri geniş bir karıştırma kabında çırpın. Şekerler köpük köpük olunca sütü ve sıvıyağı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Elediğiniz unu karışıma yavaş yavaş ekleyin. Bir paket kabrtma tozunu ve vanilyayı da una karıştırarak keki çırpmaya devam edin. En son 1 çorba kaşığı kakoyu da ekleyin ve bir miktar karıştırın. karıştırma kabına kırıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Rengi beyazlayıp iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Sonrasında içine sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Kakaoyu eleyerek ilave ediyoruz. Hazırladığınız yumuşak kek karışımının yarısını yağladığınız geniş bir tart kalıbına dökün ve üzerine fındıkları serpiştirn. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Kalan karışımı da yine yağladığınız tart kalıbına dökün ve bu kez üstüne damla çikolatları serpip keki pişirin.

Kremasını hazırlamak için çelik bir tencerede şekeri eritiyoruz. Şeker karamalize olduğunda karıştırmaya devam edip kremayı ilave edin ve birkaç dakika pişirin.

3 adet muzu dilediğiniz şekilde dilimleyin. Hazırladığınız kekin fındıklı olan kısmına bir parça krema dökün ve üzerine damla çikolataı olan keki koyun. Muzları dizdikten sonra kalan kremayı pastanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.