Zencefil ve çikolatalı kurabiye

Zencefil ve çikolatalı kurabiye
Güncelleme:

Hem hafif hem lezzetli bir kurabiye tarifi...

Malzemeler

½ su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
40 gr damla çikolata
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
60 gr tereyağı, oda ısısında yumuşamış
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını büyük bir kasede harmanlayın.

2. Bir karıştırma kabına tereyağı ve toz şekeri alıp en az beş dakika, krema haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine yumurtayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın. Portakal kabuğu ve zencefil rendesini de ekleyip çırpmaya devam edin. Bu işlemi yaparken kabın kenarlarına yayılan malzemeyi ortaya toplamayı unutmayın.

3. İki ayrı kaptaki karışımı birleştirip, tahta kaşıkla karıştırın. Damla çikolatayı ekledikten sonra, bir kez daha hafifçe karıştırın. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 10-15 dakika bekletmeye alın.

4. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak şekil verin ve aralarda boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin. Tepsileri fırına verip, üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 12-15 dakika pişirin.

5. Fırından çıkan kurabiyeleri beş dakika bekletip tel ızgaranın üzerine alın. İyice soğuduktan sonra saklama kabına alabilirsiniz.

Bir kurabiyede: 69 kalori, 3,3 gr yağ, 8,3 gr karbonhidrat, 1 gr lif, 23 mg sodyum, 1,4 gr protein

Marie Clarie