136 kiloluk manken: Velvet D'Amour

136 kiloluk manken: Velvet D'Amour
Güncelleme:

Velvet D'Amour sonunda hayal ettiği kadar ünlü bir mankene dönüştü ama...

Her şey 1970'lerde Twiggy'le başlamıştı. Dokunsanız kırılıverecekmiş gibi görünen bu manken hem kendisi bir anda şöhret oldu hem de uzun yıllar hız kesmeyen bir akımın öncüsü oldu. Onun ardından moda dünyasında sıfır beden mankenler hep moda oldu..

\"Elbiseyi gösterecek askı\" muamelesi yapılan bu bir deri bir kemik mankenler yakın zamana kadar moda devlerinin gözbebeğiydi. Ama sonra bu sağlıksız görüntüler tartışma yaratmaya başladı. Yavaş yavaş dergi kapaklarına, podyumlarda kıvrımlı modeller boy göstermeye başladı.

Üstelik de kıvrımlarıyla hatta bazıları fazla kilolarıyla nefes kesecek kadar güzel ve seksi olunabileceğini gösterdiler. İşte son dönemde sıfır beden mankenlerin tahtını sallayan o kıvrımlı mankenler ve Holllwood'da bu işin öncüsü olan en ünlü kıvrımlı yıldız.

Velvet D'Amour, henüz 21 yaşındayken incecik bir genç kızdı. Moda dünyasında kariyer yapmak istiyordu. 1.70 cm boyunda ve 53 kilo ağırlığındaydı. Ancak bir manken için çok şişman buldular onu moda ajanları...

Aradan yıllar geçti, D'Amour'un mankenlik hevesi bitmedi. Sonunda hayal ettiği kadar ünlü bir mankene dönüştü. Üstelik de yine 1 72 cm boyunda ama 136 kiloluk görüntüsüyle.

Hem de o sırada mankenlerin çoktan emekliye ayrıldığı ya da sınıra geldiği 38 yaşındaydı. John Galliano ve Jean Paul Gaultier gibi moda devlerinin defilesinde sahneye çıktı, Fransız Vogue dergisinde kapak kızı oldu.

Şu anda 46 yaşında olan Velvet D'Amour, hala aktif olarak modellik yapıyor. Bir çok defilede podyuma çıktığı gibi hem ince hem de kıvrımlı kadınlara hitap eden dergilere de poz veriyor.

Son olarak Bustle.com sitesine bir röportaj veren D'Amour, moda dünyasının kadınlara bakış açısını da acımasızca eleştirdi. \"Bizim güzellik ikonu olarak kabul ettiğimiz kadınlar aslında hiç mutlu değil. Eğer onlar da mutlu değilsi kim mutlu\" diye konuştu.

D'amour \"Medyanın kullandığı kadın imajı hep birbirine benziyor.

\"Henüz 16 yaşındaki sıska ve beyaz kızlar... Daha yaşlı ve farklı etnik kökenlere sahip kadınlar ise dışlanıyor\" diyerek sözlerini sürdürdü.

Görsel sanatlar üzerine eğitim gören Velvet D'Amour, genç yaşlarında mankenlik yapmak istemiş. Hatta Gisele Bundchen, Heidi Klum gibi mankenlerin de çalıştığı ajansa kayıtlıymış. Ancak bir türlü onların istediği kadar kilo verememiş. O dönemi \"53 kiloya kadar düştüm. Ama hala onlar için şişmandım\" diyerek anlatıyor.

Modellik yapamayacağını anlayınca fotoğrafçılığa yönelmiş D'Amour. O sırada da beden algısıyla ilgili fikirleri değişmiş. \"Güzellik konusunda ideal kadınları çekiyorduk. Kendi fiziğimden de mutsuzdum. Sonra fotoğrafını çektiğim o kadınların da kendi bedenlerinden memnun olmadıklarını fark ettim. Bu bir tür devrimdi\" diye konuşuyor.

Velvet D'Amour, Paris'te açılan ve iri beden mankenlerin çalıştığı bir ajansa fotoğrafçı olarak başvurmuş. Ama ajans onu fotoğrafçı değil model olarak işe almış. \"Bu gerçekten ironik. 38 yaşında ve 136 kiloydum. Manken olarak bir ajansla anlaşma imzaladım.\"

2006'da çıktığı Gaultier defilesi ise onun kariyeri için yepyeni bir başlanğıç oldu. Velvet D'Amour, başına gelenleri bir tür kişisel devrim olarak nitelendiriyor.