2018 Tesettür Giyim Modası

2018 Tesettür Giyim Modası
Güncelleme:

Tesettür, giyim tarzı olarak belirli bir sosyal tabakanın benimsediği ve artık moda olmaktan çıkmış, kültürel bir anlayış halini almış yaşam tarzıdır.

Tesettür, giyim tarzı olarak belirli bir sosyal tabakanın benimsediği ve artık moda olmaktan çıkmış, kültürel bir anlayış halini almış yaşam tarzıdır. Bu şekilde kaldığı sürece, bu giyim tarzının geniş halk kesimleri ile tanışmasında zorluk yaşanmaktadır. Tesettür modası, global bir anlayışa sahip olmadan, yaygın olarak şık tasarımları barındırmadan da, bu ön yargı ve dar çevrenin dışına çıkamayacak gibi de görünmektedir. Tesettür modası, gelişen bir alan olarak, yeni stil arayışları, model oluşturma çalışmaları konusunda daha el değmemiş bir haldedir. Doğru anlayışın, cenderesinden geçerek, daha olumlu ürünler sunmanın peşine düşmelidir. Mevcut tasarımlar bile, müşterilere beklenilen çeşitliliği sunamamaktadır. Sadece dantel eklemeleri gibi basit, sıradan ve demode müdahalelerle, günü kurtaran bir moda anlayışı, ne yazık ki tesettür modasına yön verenler tarafından, tüketiciye yutturulmaktadır. Yaratıcı bir anlayışla, konunun üzerine kafa yormadan da, aynı modeller üzerinde dönüp duracağımız da kesindir. Yaratıcı bir anlayışa, tesettür moda tasarımcılarının muhakkak sahip olması gerekir. Çeşitliliği öyle artırmak gerekmektedir ki, her kesime uygun, her kesimin beğenebileceği, çok farklı tip ve tasarıma sahip birçok ürün oluşturmak gerekir. Her yaşa ve her anlayışa uygun çözüm üretmek, yeni aksesuarlar ile renklendirmek, daha özgün tasarımlar sunmak belki zor gelebilir, fakat imkansız değildir.

 Sürekli Kendini Tekrarlayan Giysiler Sıkıcıdır

Bu eleştirileri sunmakta ki temel sebep, sürekli aynı kıyafet ve tarz kullanmanın sıkıcı olmasındandır. Bir tüketici alışveriş yaparken, öncelikli olarak sorduğu soru "yeni ne var?" sorusudur. Bu soruya doyurucu cevap verilmediği takdirde, yapılan iş kendini ve tüketiciyi kandırmaktan öteye geçemez. Örnek vermek gerekirse, ferace en sık kullanılan giysi türü olmasına karşın neden hep aynı model, değişik renklerde tüketiciye sunulmaktadır. Fermuarlı düz ya da asimetrik dar kesim gibi uç ama tarz yaratan moda yorumları, neden tesettür giyim içerisine dahil edilmemektedir? Bu soruyu tüketici sormuyor, fakat eksikliğini hissettiğine eminim. Burada iş Moda tasarımcılarına düşmektedir. Sıradanlığın biraz dışına çıkan bir moda ve anlayışı tesettür giyime getirmelilerdir. Tasarımlar oluşturup, yenilikler katmak tüketicilerin beklediği anlayıştır. Müşteri beklentilerini

Tesettür Kış Modası İçin Özgün Tasarımlar Gerekir

Tesettür kış modasında, feracenin saltanatı, pardösü, kaban, kap ve montların da devreye girmesi ile sarsılıyor. Muhakkak bu giysiler, kış sezonunda çeşitliliğe ve seçim yapma konusunda, seçeneklerin artırılmasına neden olmaktadır. Temel olarak tesettür giyim için, kullanılan giysinin amaca hizmet etmesi önemlidir. Fakat aynı zamanda, şık tasarım, değişik modellemeler gibi artılar sunmak önemli bir noktadır. Kış tesettür giyim için sunulan modeller, gelişime açık giysilerdir. Asimetrik kesimler, pileli ve daha birçok benzeri müdahale ile daha renkli hale getirileceğine eminim.

Tayt ve Pantolonunun Moda Olması İçin Kombine Giysiler

Tesettür giyimde özellikte genç kesimin, ilgi gösterdiği pantolon modelleri konusunda standart bir tanımlama yapmak zordur. Öneri olarak sunmamız gerekirse, şalvar ya da benzeri modellerin de tarz içine katıldığı, çeşitli giysi modelleri oluşturulabilir. Bol paça pantolon ve ayaklara doğru kademeli olarak bollaşan modeller gibi üretilebilir fikirler oluşturulabilir. Bu konuda en fazla önem arz eden nokta, tayt modelleri tesettür giyim modelleri içine katılabilir mi ve nasıl modeller üretilmelidir? Kadınların günlük yaşamda, birçok şekilde kullandığı ve giyim konusunda hayatlarını kurtaran, bu kıyafetlerin tesettür modası içinde de yer bulması sağlanmalıdır. Bu konuda, doğru dokunuşların yapılması sonucunda çok mükemmel tasarımların oluşturulabileceğini düşünüyorum. Tayt, etek, pantolon gibi kıyafetler çok ekstrem örnekler olsa da, kullanılamayacak, imkansız diyeceğimiz türde kıyafetler değildir.

Klasik Tesettür Giyim Tarzının Dışına Çıkılmalı

Klasik anlayışta devam etmek, rutinliği; rutin bir tarz da, hantallığı yanında getirir. Hayatı ve yaşamı takip etmek, yeni tarzlar ve tasarımlar üretmek, tüm insanların yaptığı gündelik etkinliklerdir. Hiç takip etmese bile, değişik kaynaklardan sunulan haber, dergi ve makaleler üzerinden yine, moda tasarımların takibini yapmaktadır. Bu yılın rengi hangisi ya da yeni trend hangisi sorularımıza muhakkak bir çok kişiden yanıt almaktayız. İnsanlar çevresinde olan bitene, çevresinin kendisini nasıl gördüğünü önemsemez görünse bile önemsemektedir. Başka bir kişinin sunduğu eleştiriye, muhakkak cevap vermek zorunda olmasak da, eleştiriyi bilinç altımızda değerlendirmek zorunda kalabiliyoruz. Moda, giyim, tarz ve tasarımlar, herkes terzi ya da tasarımcı olmadığı için, bu işin profesyonellerinin elindedir. Bu işin profesyonellerinin yaptığı ya da yapmadığı üretimlerin eleştirileri de, sadece tüketicinin sorunu değil, o tasarımı yapanın da sorunudur. Bu nedenle klasik tesettür giyimin, aynı modelleri çıkarması, sadece renk değişiklikleri ile müşteriyi avutması doğru değildir. Doğru olan, tasarımcının ya da başka bir deyişle markanın, devamlı surette, müşterisinin kendini iyi hissettirecek modeller ile ona seçenekler sunabilmesidir.

Tesettür Modası Ön Yargıları Kırarak Bir Tarz Mı Olmalı?

Tesettür modasının, en büyük bir diğer problemi de, belli bir zümre tarafından kullanılıyor ya da tüketiliyor olmasıdır. Bu böyle olmamalıdır. Tesettür modası, bir tarz olmalı ve isteyen istediği zaman giyebilmelidir. İnsanların ilgisini cezbedecek, sade ya da değil, renkli ya da düz seçenekler içinde müşteriyi boğacak sayıda, çok çeşitli modellere sahip olmalıdır. Her tipte müşterinin alım yapabilme nedenini, tasarımlarında bulabilmeliyiz. Tesettür giyim tarzı sabitleşen ve çerçevesi dışına çıkamayan bir tarz olmamalı yeri geldiğinde spor tarz ile yeri geldiğinde alaturka tarz ile yeri geldiğinde de otantik tarz ile iyi bir tesettür kombin oluşturmalı ve göze güzel gelen her aksesuarla kullanılmalıdır.

Tesettür Modası Hayat Tarzını Da Yansıtıyor

Hayatımızda tesettür olsa da olmasa da kullandığımız eşyalar ve aksesuarlar kendimize çevremize yaşam tarzımızı da yansıtmaktadır. İster günlük hayatta olsun ister özel hayatta olsun hem aynada kendimize bakıp beğendiğimiz şık olan parçaları hem de rahat kullanabileceğimiz parçaları ve giysileri tercih ederiz. Kullanılan bir bluzun rengi ya da kesimi aslında o günkü ruh halimiz ve enerjimiz de çevremize tüyolar verir. Kendimizi rahatsız ya da depresif hissettiğimiz günlerde genelde koyu renkleri ve kalın kumaşları farkında olmadan düz ve sade renkler ile desensiz kumaşları tercih edebiliriz. Kendimizi daha rahat ve enerjik hissettiğimiz zamanlarda ise ince uçuş uçuş kumaşlar, soft ve açık renkler, çiçek desenleri ve motifli giysiler tercih ederiz. Bu durum aksesuar kullanımına da yansırken düşük modumuzun olduğu zamanlarda aksesuar kullanma gereği duymayız. Kadınlar genelde bu duyguları iyi analiz edip alışverişe motivasyonlarının yüksek olduğu günlerde çıkarlar. Alışveriş için birçok internet sitesi ve ürün satış sayfaları bulunduğu için günlük işlerin yanı sıra bir yandan da mutlaka bu siteler Yeni gelen ürünlere, yapılan kampanyalara ve indirime giren ürünlere bir yandan da göz atma durumunda olurlar. Sitelerde bulunan müşteri yorumları ve fotoğraflar ise alışveriş yapmak isteyip de kararsız kalan kişileri olumlu etkilemektedir, Bu yorumlarda elbiseyi alan farklı kişilerin gerçek fotoğrafları bulunmakta, vücut yapısına göre değişiklik gösteren bu ürünler için farklı kişilerde duruşlarını görmek kişiler için çok büyük avantaj olmaktadır. Tesettür modasında yer alan birçok parça bedene tam oturan modeller olmadığından giysinin duruşu ile ilgili büyük bir sıkıntı yaşanmamakta ve ürünler verilen beden ölçüsüne göre alındığında büyük oranda uyum sağlamaktadırlar.

İnternetten Alışveriş Devri Başladı

Hayatımızın her alanına giren internet son yıllarda alışveriş sektörüne de el atmış ve insanların ihtiyaç duyduğu her türlü ürünü Web siteleri aracılığı ile satışını gerçekleştirmektedirler. Tüm sektörlerde olduğu gibi moda ve giyim sektöründe de oldukça fazla seçenek sunan internet siteleri ve online ürün satış sayfaları hizmete girmiş, ürünleri moda severlerin beğenisine sunmuştur. Özellikle tesettür modasında küçük şehir ve ilçe merkezlerinde fazla tesettür mağaza seçeneğinin olmaması ve moda ile trend kültürünün buralarda daha geç ve yavaş gelişiyor olması dolayısı ile internet üzerinden alışverişe oldukça fazla tesettürlü kadın yönlenmiştir. Tüm kadınların olduğu gibi tesettür modasını takip eden kadınların da istediği zevkine ve vücuduna uygun parçalar bulmaktır. Tabii ki nu parçaları seçerken kalite ve uygun fiyatla oldukça önemlidir. Güvenilir olmayan internet satış sitelerinde ya da moda sayfalarında bulunan ürünler genelde satın alındıktan sonra referans olarak verilen fotoğraftaki ürünle aynı ürün olmamaktadır. Bu durumda çoğu zaman müşteri ürününü iade edememekte ve parasını da geri alamamaktadır. Bu tür durumlara maruz kalmamak için alışverişe başlamadan ve ürüne karar vermeden önce eğer mümkün ise o sitede yer alan gerçek müşteri ve ürünü satın almış kişiler ile irtibata geçilmelidir. Eğer site kullanıcı yorumları güven veriyor ise ürün satın alınmalı ve iade durumu olup olmadığı ödeme işlemi yapmadan önce site yönetim ve kullanıcı destek bölümünden sorgulanmalıdır.

Tesettür giyiminde bir diğer bilinen sıkıntı ise büyük beden sıkıntısıdır. Büyük bedenler genelde 42 beden üstü olarak bilinir ve müşterisi çok fazla olmadığından birçok modelde ya çok az ve sınırlı sayıda üretilmekte ya da hiç üretilmemektedir. Bu durum beden giyen tesettürlü kadınların çok az seçeneği olması anlamına gelmektedir. Bu durum için bazı moda evleri alternatifler yaratmaya çalışıp büyük beden 44, 46, 48, 50 ve 52 beden elbise için özel dikim yapsalardı günlük olarak kullanılan tesettür etek, tesettür bluz ve tesettür mont gibi seçeneklerde yetersiz kalmaktadır. İnternet ve sosyal medya aracılığı ile bazı butikler yalnızca büyük beden tesettür giyimine odaklanmış ve yeni yeni üretimler yapmaya başlamışlardır. Kadınların tüm alanlarda olduğu gibi giyim alanında da istediği ve benimsediği tarzda giysiler giyebilmeye hakkı vardır. Bu sebeple tüm giyim mağazalarında ya da internet satış mecralarında bu eksiklikler düşünülüp hesap edilerek yeni bir vizyona ve bakış açısına gidilmelidir. Aynı zamanda genç kızlar için de eskiden farklı ve ileriye dönük yaratıcı fikirler ortaya koymalıdır. Popüler kültürden her alanda çok kolay ve hızlıca etkilenebilen tesettürlü genç kızlar kendilerine yenilik sağlayan tarafa doğru yönlenecektir. Son dönemlerde boyfriend denilen ve popüler kültürün moda akımında yaralan bedene oldukça geniş ve paçası kıvırılarak giyilen uzun kot pantolonlar tesettür modasına kolay bir şekilde entegre edilerek genç kızların beğenisine sunulabilir.

Yine yeni trendlerden biri olan ve kış modasında oldukça ilgi gören parça haline gelen büyük kapüşonlu ve kürklü şişme montlar tesettür modasında da rahatlıkla yer alabilecek bi üründür. Tesettürlü kadınların rahatça kullanabildikleri tunikler genç kızlar tarafında çok rağbet görmemekte, gençler genelde boyuna çizgili uzun gömlekleri ya da üzerinde baskı ve çıkartmalar bulunan geniş sweatshirt tarzı parçalarım bu amaçla kullanmaktadır. Yazın penyeden kışınsa trikodan işlenebilen bu modeller hem kumaş pantolonlar ile hem de kot pantolonlar ile çok şık şekilde kombinlenebilmektedir. Altına giyilecek yüksek ökçeli spor ayakkabılar ya da stiletto tarzında topuklu klasik ayakkabılar ile spor şık bir görüntü oluşturabilmektedir. Popüler kültürde yer alan neon renkler, parlak kumaşlar ve bluzlere takılan aksesuarlar fazla aşırıya kaçılmadan tesettür modası içinde de belli yerlerde kullanılabilirler. Tesettür modasının müşteri nabzı tutmaması ve bu tarz Yeni akımlardan geri kalması gençlerin ve kendine uygun seçenek bulamayan tesettürlü kadınların diğer kültürlere yönelmesine sebep olmakta ve bu durumlar insan hayatına da olumsuz etki ederek ötekileştirmeye ve sınıflandırmaya sebep olmaktadır. Diğer yandan tesettüre yeni giren ya da girmeyi düşünen kadınların tesettür modası tarafından cezbedilmesi ve teşvik edilmesi gerekir, bu tarz müşteriler moda evleri ve satıcılar için de oldukça yüksek bir kazanç kaynağıdır, çünkü tesettüre girmek giyim tarzını komple değiştirmeyi ve çok miktarda alışveriş yapmayı gerektirir. Bu kişiler yeni bir başlangıç yapmanın da heyecanı ile renk renk şallar ve eşarplar, süslü boneler, farklı parçalar ile kombinleyebilecekleri tunikler ve şifon gömlekler gibi tesettür modasındaki şık parçaları satın alırlar.

Tesettür giyim, doğası ve bulunma amaçlı gereği sürekli varlığını sürdürecek bir moda sektörüdür. Sonuç olarak yeniliklere kapılarını açsa da açmasa da yolunda devam edecek bu firmalar trendleri ve akımları takip ederek hem internet satış sayfaları üzerinde hem de sosyal medyada bulunan satış sayfaları üzerinde ürün yelpazelerine sürekli yeni ve popüler ürünleri eklediklerinde hem onları takip eden kitle tarafından daha çok sevilir ve takip edilir ve de tavsiye edilir hale gelecek hem de onlardan bir haber olan diğer kitle tarafından tanınmaya ve bilinmeye başlanarak tesettür giyiminin bağnaz ve zevksiz olarak nitelendirilip zedelenen imajını düzeltecektir. Bu konuda kendilerine öz eleştiri yapıp açıklarını ve de eksiklerini bir an önce kapatan tesettür giyim markaları yeni kış sezonu ile birlikte hem müşteri portföyünde hem de karlılık oranlarında ciddi bir artış gözleyecektir. Ticari anlamda da birçok kazanç sağlayan müşteri nabzını ölçmek ve müşteri memnuniyeti sağlamak tesettür giyim modası için başlıca yapılacak iş olmalıdır.

 2018 tesettür modasını yakından takip etmek için www.buyadabu.com tesettür online alışveriş sitesini takip etmenizi öneriyoruz.

Seçiniz...

Etiketler advertorial