Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?

Ayakkabı seçerken nelere dikkat etmeli?
Güncelleme:

Sizi bütün gün taşıyan ayakkalarınıza artık daha fazla önem verin.

Ayakkabıları gördüğünde kendini kaybetmeyen kadın azdır. Ayakkabı aşkımız kimi zaman gözümüzü kör eder, yanlış kararlar vermemize neden olur. Sonradan üzülmemek için ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenlere bir göz atmaya ne dersiniz?

Biz kadınlar ayakkabıya bir gereklilik olarak değil, stilimizi tamamlayan bir aksesuar olarak bakmayı tercih ediyoruz. Seçimlerimiz genelde ayakkabının rahatlığı nedeniyle değil. Hatta bazen sadece stilimizi tamamlayan ayakkabıları seçiyoruz! Alışverişe çıktığımızda çok beğendiğimiz bir ayakkabıyı rahat olmasa bile alma fikrini artık unutun.

Ayakkabı alırken dikkat etmenizi tavsiye ettiği 10 madde şöyle:

• Beğendiğiniz bir ayakkabının mutlaka iki tekini de deneyip, satın almaya öyle karar verin. Çünkü kimi zaman bir tek, diğerinden farklı olabiliyor ve bu da kullanımda sorunlarla karşılaşmanıza neden olabiliyor.

• Ayağınızdaki en uzun parmak hiçbir zaman ayakkabının en ucuna değmesin, eğer değiyorsa bu ayakkabının size küçük geldiğinin bir ifadesidir. Hemen söyleyelim, başparmaklar her zaman en uzun değildir!

• Giydikçe açılır cümlesine kanmayın, evet belki gerçekten de açılır ama onun açılması için günlerce rahatsız ayakkabılarla dolaşmaya değer mi?

• Bir ayağınız diğerinden çok az da olsa büyükse tercihinizi her zaman büyük olana göre yapın.

• Her zaman doğal ve kaliteli malzemeden yapılmış ayakkabılar seçin. Ayak sağlığınız için doğal malzemelerin bir alternatifi şimdilik yok. Üstelik doğal malzemeler daha uzun ömürlüdür.

• Ayaklar gün boyunca şiştiğinden ayakkabı alışverişinizi öğleden sonra ya da akşam saatlerinde yapmaya özen gösterin.

• Ayağınızın numarasına çok güvenmeyin. Markaların kalıpları birbirlerinden farklı olabileceğinden tercihinizi ayak numaranıza göre değil ayağınıza uyan ayakkabıya göre yapın.

• Almayı düşündüğünüz ayakkabıyı belirli bir çorapla giyecekseniz mutlaka çorabınızı da yanınızda götürün. Örneğin kışın kalın çorapla giyeceğiniz çizmeyi satın alırken ayağınızda ince çorap olmasın.

• “Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti” sözünü aklınızdan çıkarmayın. Daha çok para vererek aldığınız ayakkabının hem iç hem de dış derisi daha kalitelidir. Bu yüzden ayakkabıyı daha uzun süre kullanabilirsiniz.

• Uzmanlar ideal topuk yüksekliğinin 4 cm olduğunu söylüyor. Evet biliyoruz moda bu kuralı hiçe sayıyor. Ama siz yine de her zaman yüksek topuklu ya da babet almaktan kaçının. Uzmanlar tıpkı yüksek topuklar gibi sürekli babet giymenin de ayaklara zarar verebilireceğini söylüyor.