Bikini seçimi nasıl yapılmalı?

Bikini seçimi nasıl yapılmalı?
Güncelleme:

Yaz yaklaşıyor hanımlar, bikini almanın tam zamanı. Peki bikini seçimini nasıl yapmalısınız?

Kadınların plaj ve havuzlarda kendine güvenerek mayo giymesini esas aldıklarını belirten Ayşegül Güneş; “Bu nedenle, vücut kusurlarını gizleyen özel desenler, özel kumaşlar yaptık. Ayrıca, doğru kuplar, farklı vücut tiplerine uygun kalıplar çıkardık. Bu yaz, Sunset Mayo’yu tercih eden kadınların yapması gereken tek şey; vücut tipini iyi belirlemek ve doğru mayoyu seçmek” diyor. Ayşegül Güneş, doğru mayo seçiminin de püf noktalarını veriyor: “En güzel taraflardan en sorunlu bölgelere vücudunuzun her santimetrekaresini tanımanız gerekiyor. Vücudunuzda sevdiğiniz yerleri ön plana çıkarırsanız kendinize güveniniz artar. Sorunlu bölgeleriniz için Sunset Mayo’nun yaz koleksiyonundan doğru mayo seçmeniz yeterli. Örneğin; boyuna çizgili mayolar zayıf gösterir!”

KALÇALARINIZ DOLGUN VE BALDIRLARINIZ KALIN MI?

Bele tam oturan, kemerli modelleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hareketli, canlı desenli, diyagonal çizgili modeller de size uygun.

Bel kısmında daha koyu tonlar kullanılan hareketli modeller ise belinizi daha ince gösterir. Kesinlikle kaçınmanız gerekenler ise çok iddialı ve açık mayokiniler ile yüksek belli olanlar.

BELİNİZ GÖĞÜSLERİNİZ KALIN MI? BÜYÜK MÜ?

Kesinlikle göğüsleri toparlayan ama sıkıştırmayan doğru astar ve iç malzeme kullanılmış mayo ve bikinileri tercih etmelisiniz. Streç ve sıkı kumaştan yapılmış, geniş ve ayarlanabilir askılara sahip mayo ve bikiniler ilk tercihiniz olmalı. Üst kısmı tek renk, belden aşağısı daha renkli ve detaylı tasarımlarla sırtı fazla açık olmayan ve göğüsleri arkadan destekleyen modelleri seçmelisiniz.

Kesinlikle kaçınmanız gereken modeller: Sırtı çok açık, ince askılı ve büyük desenli modellerle üçgen bağlamalı bikiniler.

GÖĞÜSLERİNİZ KÜÇÜK MÜ?

Çapraz askılı, drapeli mayo ve bikiniler tam size göre!.. Ayrıca, sıra dolgulu, balenli ve kabarık göğüslü modellerle de süper görünebilirsiniz. Renk olarak da çarpıcı tonları tercih edin. Kesinlikle almamanız gereken mayo ve bikiniler: Atletik kesim mayo ve bikiniler, straples kesimler, çok az veya çok fazla göğüs dekoltesine sahip modeller.

VÜCUDUNUZ DÜZ HATLARA MI SAHİP?

Bacak oyuğu çok yüksek kesimli modeller ile bantlarla hareketlendirilmiş mayo ve bikiniler sizi daha uzun gösterir. Dikey çizgili mayo ve bikiniler de kısa boylu hanımlar için idealdir. Üçgen ve altı bağlamalı bikiniler de tercihleriniz arasında üst sıralarda yer alabilir. Kesinlikle kaçınmanız gereken modeller ise mini şortlu veya etekli olanlarla yüzücü mayoları ve altı kalın bikiniler olmalı.

GÖĞÜSLERİNİZ KÜÇÜK, KALÇALARINIZ GENİŞMİ?

Göğüsleriniz küçükse takıp çıkarılabilen destekli veya fırfır detaylarla süslü bikini üstlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca, bağlamasını dilediğiniz gibi ayarlayabileceğiniz ipli bikini altları geniş kalçalı olanlar için idealdir. Üstü açık renkli, altı koyu renkli modelleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca, üstü kuplu
ya da balenli altı V şeklinde oyuk modeller de size uygun.

GENİŞ OMUZ, KALIN BEL, BALIKETİ MİSİNİZ?

Göğsü ve basen bölgesini toparlayıcı kalıplar bu vücut tipi için ideal. Bikini üstünde büyük üçgen modelleri tercih etmelisiniz. Düşük bel modellerden kaçının.

GÖĞSÜNÜZ BÜYÜK, SIRTINIZ GENİŞ VE KALÇALARINIZ DARMI?

Vücudunuz bu özelliklere sahipse üzülmeyin, çünkü dünyanın en çok kazanan top modeli Gisele Bündchen’in vücut yapısını taşıyorsunuz. Bu yazın trendi üçgen askılı bikinileri büyük göğüsler için ideal. Büyük üçgen kuplar da büyük göğüsleri toparlayıp çok daha hoş görünmesini sağlıyor. Dar kalçalar için en uygun alt modeli ise kalın kenarlı ama oldukça düşük belli bikini altları.

Sırt kısmı için de iple bağlamalı bikinileri tercih edebilirsiniz. Eğer vücut hatlarınız düz iniyorsa ve vücudunuzda fazlalığınız yoksa, sezonun trendi mayokini olarak bilinen bel dekolteli mayolar sizin için en ideal model olacaktır.

Bu mayolarla hem trendi hem de çekici bir havaya bürünecek, aynı zamanda vücudunuzun düz hatlı görünümünü kırmış olacaksınız.

BUNLARI AKLINIZDA BULUNDURUN!

Göğsünüz ile basenleriniz farklı ölçülerdeyse veya dengesiz bir vücut yapınız varsa, vücudunuzun bu birbirinden tamamen farklı iki bölgesini bikini ile iyice ortaya çıkarmaktansa, tek parça ve dikine derin kupları olan mayoları denemelisiniz. Bikini, alt ve üst olarak vücudu böler. Önerdiğimiz mayo ise sağ ve sol olarak bölecektir:

Çok zayıfsanız, bu durumu kamufle etmek için iri desenli mayoları tecih edin. Bu size birkaç kilo daha fazla görünme imkânı sağlayacaktır.

Küçük bir renk oyunu: Açık renk mayolar olduğunuzdan daha kilolu, koyu renk mayolar ise daha zayıf görünmenizi sağlar...

Geniş kalçaları saklamanın en ideal yolu–göğüsleriniz uygunsa-dikkati göğüslere çekmektir. Açık renkler daha çok dikkat çekeceği için üst kısmı açık, alt kısmı koyu renk ve desensiz olan mayolar hem göğüslerinizi olduğundan daha iri gösterir hem de gözleri kalçalarınızdan uzak tutar.

Göbeğiniz varsa, asla üçgen bikini giymeyin, Düz renk mayoları tercih edin. Desenli bir model giyerseniz, göbek kısmınızdaki desenler balon üzerindeki resim misali irileşeceği için yine dikkatleri göbeğinize çekmiş olursunuz.

Göğüsleriniz büyükse ve iri göğüslerinizi saklamak istiyorsanız, üçgen bikinilerden kaçınmalısınız.
Bikini üstlerinin altlara göre daha koyu renklerde olması, göğüsleri biraz daha küçük gösterir. İri göğüs sahipleri, daha düzgün bir görüntü için, kesim nasıl olursa olsun balenli modelleri tercih etmeli. Bu arada iri desenlerden de kaçınmak gerekiyor...

Küçük göğüslü hanımlar; son yıllarda yeniden moda olan boyundan bağlamalı üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilir. 75-85 hissi yaratabilirsiniz.

Geometrik ya da çiçek desenleri de sizin için ideal.

Ancak elde 75’i bile doldurmayacak kadar az malzeme varsa, içi dolgulu push-up üstleri kullanmaktan başka çareniz yok. Bu arada straples bikini üstleri küçük göğüslü kadınlarda çok hoş duruyor; bizce bu modelleri giyebiliyor olmanın keyfini çıkarmalısınız!

Boyundan kalın askı kullanılan modellerdense kaçının. Bu durumda bacak oyuğu V kesimi olan ve kalçalarınızı saran modelleri tercih edin. Seçeceğiniz mayo ve bikininin üst kısmı desenli ya da dekolte olursa ilgiyi buraya çekerek sorunlu bölgenizden gözleri uzaklaştırmış olursunuz. Üstü açık altı koyu tonlarda bir bikini ya da mayo da tercih edebilirsiniz. Bacakların üst kısmını örten etekli modelleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle vücudu sıkı kavrayan ve toparlayan modelleri kullanmayın. Asla almamanız gereken modeller ise kemerli, yatay çizgili ve parlak kumaştan yapılmış mayo ve bikiniler.

HT Gazete