Kendi güzellik ve moda kurallarınızı yaratın !

Kendi güzellik ve moda kurallarınızı yaratın !
Güncelleme:

Moda, güzellik ve dekorasyon hakkında bilinen en klişe kuralları yıkarak, kendi modanızı yaratabilirsiniz...

Banyo sadece kişisel ihtiyaçlar içindir! Açık burunlu ayakkabı sadece yaz aylarında giyilir! Ağır parfümler gece kullanılır! Hayır! Bunlar klişe!...

Moda, güzellik ve dekorasyon hakkında bilinen 'en klişe' kuralları yıkarak, kendi modanızı yaratabilirsiniz...

KURAL 1: Gözleri ya da dudakları ön plana çıkarın ama ikisini birden değil...

Nasıl yıkmalı? Koyu renk göz makyajıyla, koyu dudakları eşleştirin fakat aynı renk kategorisinde kalmaya dikkat edin. Gözlere yoğun mürdüm ya da patlıcan moru bir far ile siyah kalem, dudaklara ise parlak koyu kırmızı ya da mürdüm tonlarında bir ruj sürün.

KURAL 2: Kısa saç modeli kıvırcık saçlılara yakışmaz!

Nasıl yıkmalı? Çok fazla kat kestirmeyin. Aşırı kısa katlar saçın uçuşmasına ve kabarık görünmesine neden olur. İşin sırrı uzun katlar keserek saçın ağırlığının uçlarda kalmasını sağlamak.

KURAL 3: Desenleri ya da renkleri karıştırmaya hayır!

Nasıl yıkmalı? Sıradanlıktan uzaklaşma vakti geldi! Ünlü yıldız Rihanna gibi siz de desenleri karıştırabilirsiniz. Bordo süveter ile açık sarı etek gibi farklı renklerdeki kıyafetleri kullanarak alışılmadık kombinler yaratabilirsiniz. Ama benzer tonlarda renkleri kullanın ve ikiden fazla renk içeren desenli kumaşları birbiriyle karıştırmayın...

KURAL 4: Parıltılı mücevherler sadece gece kullanılır!

Nasıl yıkmalı? Parıltılı eşyalarınıza vampirmiş gibi davranmayın! Bırakın gündüz de parlasınlar... Bunun için kıyafetlerinizi sade ve sofistike seçin. Öne çıkmayan net çizgiler dikkati mücevherlerinize çekecektir. 'Düz, sıradan bir tişört üzerine belirgin, büyük kolyeler severim. Jeanle birlikte kombine edildiğinde harikalar yaratır' diyor ünlü stilist Elizabeth Stewart...

KURAL 5: Şömine yalnızca ateş için

Nasıl yıkmalı? Şöminenizin içindeki ateş yanan bölüme kitaplarınızı yerleştirin. Aynı düzenlemeyi CD'lerle ya da vintage eşyalarla da deneyebilirsiniz.

KURAL 6: Uçları çıkmış oje hemen silinmelidir!

Nasıl yıkmalı? Manikürist Baek, uçları çıkmış ojenin korkutucu olmadığını, bu sorunu çözmenin kolay bir yolu olduğunu söylüyor. Aynı tonda bir ojeyi yatay olarak sürün. Ardından, tüm tırnağa koruyucu bir cila sürerek ikisinin karışmasını sağlayın.

KURAL 7: Banyolar kesinlikle fonksiyonel olmalı

Nasıl yıkmalı? Banyonuza gerçek mobilyalarla sıcak bir hava verin. Bu konuda Mimar Jason Oliver Niwon, 'Biz banyolara evin diğer odası gibi bakıyoruz' diyor ve ekliyor: 'Brooklyn'de kendi yaşadığım evde, banyoda bir koltuk ve hatta bir lamba var. Aslında ortam banyodan çok, kütüphaneye benziyor.'

KURAL 8: Nötr renklerde dekorasyon zaman aşımına dayanır

Nasıl yıkmalı? 'Dekorlardan sıkılmaktan korkuyor olabilirsiniz ama iddialı dramatik odalar her zaman uzun ömürlüdür' diyor tasarımcı Alexandra Loew. Klasik desenli duvar kağıtları güçlü duvar renklerini tercih edin, trend olanı değil. Birkaç yıl öncesinin magazinlerini karıştırın. Klasik desenlerin modası hiçbir zaman geçmez.

KURAL 9: Orta masası mutlaka sehpa olmalıdır

Nasıl yıkmalı? Sehpa yerine puf kullanarak değişik bir akım yaratın. Bu fikir hem üzerinde kahve ikramı yapabileceğiniz bir masa yaratıyor hem de ekstra oturma yeri sağlıyor.

KURAL 10: Yuvarlak yüzü olanlara kakül yakışmaz...

Nasıl yıkmalı? Yuvarlak yüzlüyseniz siz de kakül kestirebilirsiniz. Size küçük bir oğlan çocuğu gibi görünmenizi önermiyoruz fakat doğru bir perçem, kakülü hafifletecektir. Kakülünüzü, yanlar daha uzun ve perçem perçem olacak şekilde bir kavis vererek kestirebilirsiniz. Bu kesim yüzünüzün kemik yapısını ortaya çıkaracakır.

KURAL 11: Dolap sadece dolaptır

Nasıl yıkmalı? Dolabı sadece dolap gibi kullanmayın, kitaplığa ya da bara dönüştürerek farklı bir stil yaratın. Mesela kapılarını açın veya sökün. Estetik durması için rafları duvar kağıdıyla kaplayabilir ya da boyayabilirsiniz. Böylece evinizde farklı bir görünüm sağlayabilirsiniz.

KURAL 12: Hafif parfümler gündüz, ağır olanlar ise gece kullanılır

Nasıl yıkmalı? Parfüm uzmanı Nilhen Erol, 'Bu kural yoğun kokuların daha seksi olduğu düşüncesinden geliyor. Ama kadınlar günün her saati çekici olmak ister' diye konuşuyor. 'örneğin, Gucci by Flora, fresh değil, aksine yoğun bir kokudur. Bu parfümü yalnızca gece kullanmak yazık olur' diye de ekliyor.

KURAL 13: Renkli oje sürmek için tırnaklar kısa olmalı

Nasıl yıkmalı? Oval tırnaklar son zamanlarda çok daha tercih ediliyor ve elleri daha gösteriyor. Bunu yapabilmek tırnağın ucunu törpülerken derece açı vererek tırnağın daha uzun gözükmesini sağlayabilirsiniz.

KURAL 14: Açık burunlu ayakkabı sadece yazın giyilir

Nasıl yıkmalı? Desenli çoraplar bu sohbaharda da revaçta olacak. Ancak çoraplarınızı ille de kapalı ayakkabılarla kombine etmeniz gerekmiyor. Kalın bantlı açık ayakkabılarla da hoş görünebilirsiniz. Şarap ya da hardal rengi çoraplarla sezon modasını yakalayın.

KURAL 15: Duvardaki eser mutlaka çerçevelenmeli

Nasıl yıkmalı? Çerçeve masrafı yapmayın ve onun yerine bir bant alın. Eğer astıklarınızdan sıkıldıysanız yenileriyle değiştirebilirsiniz.

KURAL 16: Her zaman doğal dudak renginizi belirginleştirin!

Nasıl yıkmalı? Makyaj artisti Pat McGrath, bej tonlarını öneriyor. Bu sezon, podyumdaki mankenlerin dudaklarında ten rengi rujlar var. Kapatıcı ile dudak nemlendiricisini karıştırarak ten renginizle aynı ya da daha açık bir ton elde edin. Yorgun görünmemek için canlı yanaklar ya da koyu gözlerle görünümünüzü tamamlayın.

KURAL 17: Aynı anda birden fazla takı kullanmayın...

Nasıl yıkmalı? Takı tasarımcısı Philip Crangi, favori bütün takılarınızı aynı anda takmanızı öneriyor. Crangi, 'Aksesuvarlar insanların hikayelerini anlatma yoludur. Ben, yeni ve eskinin, kaliteli ve ucuzun karışımını seviyorum. Siz de ipleri, boncukları, kelepçeleri ve büyük bilezikleri birlikte kullanmaktan korkmayın...

KURAL 18: Her dört saatte bir güneş koruyucu sürün

Nasıl yıkmalı? Gününüzü plajda geçirmeyecekseniz, belli aralıklarla yüksek koruma faktörlü bir mineral pudra uygulamak yeterli olur. Sabah saatlerinde sürdüğünüz güneş koruyucu kremin yerini tutmasa bile mineral pudranın içindeki titanyum ve zink partikülleri gün boyunca güneş ışıklarına karşı sizi korur.

KURAL 19: Kırmızı renk sadece dudaklar ve tırnaklar içindir...

Nasıl yıkmalı? Prada ve Gucci'nin defilelerinde kırmızı farla gözlerde cesur bakışlar yaratılmış. Ünlü makyöz Pat McGrath, rengi kademe kademe artırmanızı öneriyor. Farı kirpik diplerine yoğun olarak sürdükten sonra siyah kalem çekin ve dağıtın. Hem alt hem de üst kirpiklere siyah maskara sürün. Dikkatleri gözlerde toplamak için dudaklarda soğuk kırmızı ya da ten rengi bir ruj kullanın.

KURAL 20: Jean ile jean kombinlenmez

Nasıl yıkmalı? Kontrast oluşturacak renkli jeanleri seçin. Jean koyu renk bluz mutlaka birkaç ton açığı olsun. görüntünüzü gladyatör sandaletler postacı çantalarla tamamlayın.

iVillage