Machka tasarımlarına masalsı bir kış yorumu

Machka tasarımlarına masalsı bir kış yorumu
Güncelleme:

Machka, 2016-17 Sonbahar-Kış sezonunda imzası haline gelen heykelsi formları, modern-lüks bir yaklaşımla yeniden yorumluyor.

Machka Sonbahar-Kış 2016-17 koleksiyonunda zarif detaylarla birleşen asil görünümün kodları, 70’ler ruhuyla yeniden yorumlanıyor. Art Nouveau işlemelerden ilham alınarak hazırlanan ve detaylı işçilikleriyle swarovski kristal işleme panelli ve bordürlü pardösüler, dar kesimli, yüksek yakalı poplin ve ipek kumaştan bluz ve gömleklerin tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor.

Sonbahar-Kış sezonunun atmosferine uygun, katmanlı bir görünüm sunan yelek, elbise ve pardösüler, içlerine giyilebilen boyundan bağlı bluz ve gömlekler ile modern tarza nostaljik bir selam gönderiyor. Kürk yakalı mont ve kabanlarla birleşen karanlık ve dramatik efektli parlak işlemeler ise, zarif siluetlerde göz kamaştıran bir şova dönüşüyor.

Grogren kurdele detaylı veya fermuar kapamalı A kesim elbiseler ile vintage görünümlü, düz kesimli ya da kruvaze A line etekler, feminen siluetleri yeni baştan tanımlarken; sneakerlarla kombinlenebilen bol kesimli ve kuplu yüksek bel pantolonlar, sportif etkiyi ön plana çıkarıyor.

Denizi andıran renk paletinin yanı sıra kakao, kum rengi, devetüyü tonlarının; soğuk beyazlara, taş mavi ve grilere karıştığı koleksiyonda pelerinler, tarihsel kol detayları ve koza kollu gömlekler, modern siluetlere masalsı bir kış romantizmi katıyor.

Gündüz şıklığını geceye taşıyan lüks yünlü, angora ya da mohair karışımlı, hacimli ama hafif trikolarda yer alan swarovski kristal ve taş işlemeler ile omuza atılabilen kaban ve ceketler, Machka stilinin karakteristik klasikleri olarak koleksiyondaki yerini alıyor.

Her mevsime uyum sağlayan koyu kırmızı ve şarap rengi ile zümrüt ve petrol gibi yeşilin en canlı tonları, lüksün smart casual halini sunarken, katmanlı elbiselerle kombinlenebilen tweed mont ve gabardin pardösüler Machka kadınının iddialı şıklığının altını çiziyor.

Zarafeti ve modern çizgisiyle Machka kadını, 2016-17 Sonbahar-Kış sezonunda da güçlü iddiasını ortaya koyuyor.