Saçlarda 2009 modası: Zıtlıkların buluşması !

Saçlarda 2009 modası: Zıtlıkların buluşması !
Güncelleme:

Köy ve kent, teknoloji ve doğa, ihtişam ve sadelik, kontrol ve özgürlük, erillik ve dişilik arasındaki zıtlık saçlarda da göze çarpıyor...

Geçen sezon moda olan rahat, savruk saç modelleri, artık yerini heyecan katan gösterişli stillerre bırakıyor. Yani bu sezon saçlar da modanın etkisiyle giyiniyor. P&G Beauty Global Saç Güzellik Elçisi McKnight, 'Saç genel görünümde eskiden hiç olmadığı kadar önemli role sahip' diyor. McKnight moda akımlarını tamamlayan saç modellerini 'Future Retro', 'Neo Knots' 'Rock'n Romance' ve 'Maksimum Contrast' olarak adlandırıyor.

NEO KNOTS

SAÇ stillerinin saçı bükerek, kıvırarak ve katlayarak şık ve kabarık modeller yarattığı Neo Knot tarzına yönelik olarak McKnight, 'Saçı havaya dikmenin yeni bir yolu her zaman vardır' diyor. 'Bu sezon topuzlarda hep gizli derinlikler var. Görünüşte rahatlar ama bir o kadar da karmaşıklar.

FUTURE RETRO

Bu modelin temel unsuru biçim ve ölçek. Vatkalar, boyun çevresinde karmaşık ayrıntılar, erkeksi kesimler ve doğrusal olmayan siluetler yaygın olduğu için, saçın genel görünüme denge getirmesi çok önemli. Bu görünümlerde dikkat edilmesi gereken yükseklik ve kontrol. 80'lerin kült bilimkurgu filmlerinden esinlenerek hazırlanan modellerde saçlar kocaman, karikatür gibi abartılı bukleler haline getirilirken, 40'lı yıllardaki bukleler de yeniden canlanmış oluyor.

SAÇ AKSESUARINDA NE MODA?

P&G'nin yeni sezon trend raporuna göre saçlarda aksesuar kullanımı, bu yıl etnik çizgiler içerecek. Öyle ki, eski oyalı başörtüleri de aksesuar olarak kullanabilirsiniz. Bunun haricinde çok süslü tokalar, kumaş ağırlıklı farklı bandanalar da moda olacak.

ROCK'N ROMANCE

'60'ların ve 70'lerin en ünlü gruplarını düşünürseniz bu tarzın neyi hedeflediğini anlarsınız' diyor McKnight. Tasarımcılar, rock yıldızlarının sevgilisinin gardırobunu talan etmekle kalmamış, saç modelini de çalmış. 'Müzik grubuyla takılan kızlara yeni bir yorum getiren bu tarzda, uzun ve dağınık saç tutamları, bu kızların genel umursamazlığını yansıtıyor. Sabah yataktan kalkmış gibi dağınık, dolaşık görünen saçlar bi o kadar da seksiliği yansıtıyor.

MAXİMUM CONTRAST

Saçta iki farklı yapının bir araya gelmesi, dağınığın pürüzsüzle birleşmesi, hoş bir oyun alanı yaratıyor. 'Saçı çeşitli ölçeklerde değiştirmek bu akımda çok önemli' diyor McKnight. 'Saçın tepede iyice yapıştırılması, ardından boylu boyunca dağıtılması, aynı saç modelinde hem kontrol hem özgürlük
duygusu veriyor.'

Güneş / HANDE öVÜNÇ