Süet ayakkabı bakımı nasıl yapılır?

Süet ayakkabı bakımı nasıl yapılır?
Güncelleme:

Süet ayakkabılarınıza gerekli bakımı yaparak uzun süre kulanabilirsiniz.

Süet botlar her kış olduğu gibi bu kışta en trend botlar arasında. Fakat her ne kadar güzel ya da kaliteli olursa olsun bakımsız ve kirli ise şıklığınıza gölge düşürecektir. Sizin de mutlaka bir süet botu beğenip de temizliği zor diyerek almaktan vazgeçtiğiniz olmuştur. Halbuki, yağmurdan ıslanmış, çamur bulaşmış ya da tozlanmış süet botları temizlemek düşünüldüğü kadar zor değildir.

Yazımızda anlattığımız yöntemlerle süet botlarınızı ve ayakkabılarınızı evde kolayca temizleyebilirsiniz.

1. Islandığı zaman güneş görmeyen bir yerde oda sıcaklığında kurumaya bırakın. Kururken şekil bozukluğu oluşmaması için, süet ayakkabı için kağıt havlu yada gazete ile doldurmalısınız.

2. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuzda tel fırça ya da süet fırçası ile kurumuş kirleri fırçalayın. Ayakkabının görünümünü bozmamak için fırçalama işlemi her zaman tek yöne doğru olmalıdır.

3. Süet ayakkabınızı ıslak bezle silmeyin. Bu, tüylerin yapışmasına ve süet ayakkabınızın veya botunuzun süet özelliğini kaybetmesine neden olur.

4. Süet ayakkabıların tüylerini kabartmak için ayakkabıyı su buharına tutun. Su buharına tutabilmek için en kolay yöntem ütü ya da kaynamış su kullanmaktır. Ayakkabınızı kuruduktan sonra fırçalayın. Süet ayakkabılarınızın yenilendiğini göreceksiniz.

Mecrea.com