Tülin Şahin'den stil önerileri

Tülin Şahin'den stil önerileri
Güncelleme:

Tülin Şahin farklı vücut tiplerine uygun kıyafet önerilerinde bulundu.

"Hiçbirimiz aynı değiliz. Herkesin boyu, kilosu, kemik yapısı, saçı, gözü kendine özgüdür. Bu yüzden de giyimimiz kendine has olmalı." diyen Tülin Şahin, şunları öneriyor:

Yuvarlak hatlar: Kıyafetler mutlaka üste oturmalı. Ama sakın yanlış anlaşılmasın, asla dar olmamalı. Sanki terziden yeni çıkmış gibi oturmalı. Ne bol ne de çok dar. Bol kıyafetler giyildiğinde olunandan daha yuvarlak görünülebilir. Yuvarlak hatlıların beli mutlaka ince olur. O yüzden bele oturan kıyafetler seçilmeli ve dikkat belin inceliğine çekilmeli.

Kısa üst beden, uzun bacaklar: Bu tip vücutlarda amaç, vücudun oranını dengelemektir. Kısa üst bedenin uzun bacaklarla uyum sağlaması gerek. Bunun için de takım elbiselerde, ceketleri kalçaya kadar hatta daha uzun olanlar tercih edilmeli. Bel kısmında yatay hatlar yaratarak da o denge sağlanabilir. Örneğin, kemer kullanılabilir veya çizgili üstler giyilebilir. Bacak boyu, diz boyu eteklerle, capri veya tam bilekte biten pantolonlarla daha kısa gösterilebilir.

Uzun üst beden, kısa bacaklar: Bacakları daha uzun göstermek için dar, üstünde çok fazla detay olmayan özellikle beli yüksek pantolon ve etekler tercih edilmeli. Eteğin ve pantolonun üzerine giyilecek ceket mutlaka belde bitmeli.
Yuvarlak- geniş üst, ince bacaklar: Tüm dikkati bacaklara çekmekte fayda var. Bu yüzden ince bacakları daha da ön plana çıkaracak dar pantolonlar, pek çok insanın giymeye cesaret edemediği güzel desenli çoraplar giyilebilir. Üst bedende dikey detaylar kullanılmalı. Giyilecek ceket yarı oturmalı. Asla dar olmamalı ve sıkmamalı.

Dar-ince üst, geniş kalçalar: Üste giyilecek ceketin ya da gömleğin üzerinde detay olmasına dikkat edilmeli. Böylece tüm dikkat üst kısma çekilmiş olunur. Kısa ve dar bir ceket veya gömlek giyilerek, belin inceliği bir kez daha vurgulanmış olur. Geniş kalçalarla omuzları dengelemek için, üst kısma giyilecek parçanın omuzlarına çok belli olmayan, küçük ve hafif vatkalar diktirilebilir. Küçük ve hafif vatkalar omuzları dengelemek için yeterli olacaktır. Alt kısma giyilecek parçaların da uçuşan veya dümdüz kumaşlardan olması daha iyidir.

Geniş-büyük üst, dar kalçalar: Burada amaç, dikkati dar kalçalara çekmektir. Bu yüzden dar ve tam belde biten ceket giyilmesinde fayda var. Bu tip bir ceket alırken yapısından çok kıvrımlarına dikkat edilmeli. Kalçalarda rahatlıkla yatay çizgiler yaratılabilir. Üst kısma giyilecek parçalar çok sade olmalı. İnce bacakları daha da ortaya çıkarmak için dar kesimli pantolonlar tercih edilmeli.