Vücudunuzu zayıf gösterecek kıyafet hileleri

Vücudunuzu zayıf gösterecek kıyafet hileleri
Güncelleme:

Daha zayıf veya daha fit görünmek istiyorsunuz ama nasıl giyinmeniz gerektiğini bilmiyor musunuz?

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğr. Gör. Bülent Gürcihan, vücudunuzu daha güzel gösterecek kıyafet hilelerini anlattı.

- Size uygun kesimli modelleri seçin. Bir kaç kilo fazlanız olsa bile vücudunuzla bol kıyafetlerin arkasına saklanmanıza gerek yok.

- Hatlarınızı gösteren kıyafetler giymekten çekinmeyin. Bol kıyafet ile dökümlü kıyafeti birbirine karıştırmayarak, size uygun kesimleri seçin.

- Katı, sert, ağır, hatta yapışan kumaşlardan uzak durun. En iyi seçim; hafif, yumuşak ve giydiğinizde vücudunuzda kayan kumaş modelleridir.

- Eğer bacaklarınız ve basenleriniz kalınsa, sizin için en uygun olan çoraplar desensiz, düz ve koyu renk olanlarıdır.

- Kolyeler ince gösterir. Özellikle uzun kolyeler derin yakalar ile birleştiğinde hem dekoltenizi uzatır hem de orantıyı düzeltmenize yardım eder. Ayrıca dikkati problemli bölgelerden uzaklaştırır.

- Büyük göğüslü kadınlar için en uygun yaka seçimi V yakalardır. Hem hoş bir dekolte yakalayıp hem de göğüslerinizin daha küçük görünmesini sağlayabilirsiniz. Kare ya da yuvarlak şekilde, açık yakalar da size oldukça yakışacaktır. Yakası çok kapalı bluzları ve kayık yakaları tercih etmeyin. Doğru bir korse ile straplez de giyebilirsiniz.

- Renk kombinasyonu tercihlerinde, tepeden tırnağa benzer renkler vücudu çok daha ince gösterir. Gece mavisi, kahverengi ya da siyah gibi tek renk koyu renkli elbiseler giyin.

- Siyahtan vazgeçemiyorsanız, siyahla bir arada kullanılmış renklerden oluşan farklı bir parçayla kıyafetinizi bütünleyebilirsiniz.

- Aynı rengin farklı tonlarını da birlikte giyebilirsiniz.

- Eğer giydiğiniz rengin sizi daha kilolu gösterdiğini düşünüyorsanız, kıyafetinizin kesim ve model olarak sizde nasıl durduğunu da kontrol ediniz.

Hürriyet